Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Policajti bez oblečenia a výstroja. Problém majú aj kukláči
Zdielať na

Policajti bez oblečenia a výstroja. Problém majú aj kukláči

BRATISLAVA / Policajti si musia uniformy, teda konkrétne niektoré ich časti, nechať šiť za vlastné. O tom sme Vás už informovali. Ale tentokrát sa nám podarilo zistiť, že s nedostatkom výstroja bojujú aj Špeciálne policajné jednotky. Musia si sami kupovať napríklad púzdra na strelné zbrane. A o nič lepšie na tom nie sú ani dopravní policajti.

Zbrane môžu pokojne stratiť

Potom, ako sme upozornili na problém, že policajti si nechávajú za vlastné peniaze šiť tričká, bundy, čiapky, šiltovky, teda všetko, čo potrebujú na to, aby mohli vykonávať svoje povolanie, tak sa nám ozývajú ďalší policajti, ktorí tvrdia to isté. Dokonca tie ich skúsenosti a tá situácia je až absurdná.

Policajné jednotky, ako sme už naznačili, kukláči napríklad nemajú púzdra na strelné zbrane. Na pištole, ktoré musia nosiť, tie, ktoré majú vyfasované už pred rokmi sa im rozpadávajú. Nie sú tak bezpečné na to, aby svoju strelnú zbraň pri zásahu nestratili.

Ušetria viac ako 100 eur

Na východnom Slovensku si takmer všetci dopravní policajti nechali teplé bundy ušiť za vlastné peniaze. V skladoch sú totiž tieto bundy v obmedzených množstvách. Sú veľmi drahé. Jedna stojí 150 eur. Keď si ju dajú ušiť, ušetria takmer 120 eur. 

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy