Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neutíchajúci plač a bolesť. Rodina pilota Milana Ondru je zronená
Zdielať na

Neutíchajúci plač a bolesť. Rodina pilota Milana Ondru je zronená

NITRA / V lietadle, ktoré vo štvrtok po zrážke s druhým strojom havarovalo, sedel aj 45-ročný pilot Milan Ondra z Nitry. Podľa najbližších v ten deň ale nemal vôbec letieť. Chcel sa venovať dcéram, no parašutisti naliehali. Keďže počasie nebolo ideálne, potrebovali pre svoj nácvik zoskoku skúseného pilota.

Milan Ondra miloval lietanie, no dôležitejšia preňho bola rodina. Žil pre svoju manželku a dve dcéry.

"Milan Ondra žil pre svoju rodinu, predovšetkým pre svoju manželku a svoje dve dcéry, ktorým pri každej príležitosti opakoval, ako veľmi ich ľúbi a ako je na ne pyšný. Bol to najlepší pilot," sú slová jednej z jeho dcér.

Najdôležitejší muž

Ich bolesť je neopísateľná. "Bol to najdôležitejší muž našich životov," hovorí so smútkom v hlase dcéra Zuzana.

V osudný deň sa chcel venovať práve svojim dcéram. Lenže bol skúseným pilotom a toho v tom čase potrebovali práve parašutisti. Najprv nechcel ísť, no napokon ho presvedčili.

"Bol to hrdina a našim hrdinom navždy bude. Rovnako ho budú vnímať aj ľudia, ktorých za svoj život bezpečne prepravil do cieľa," hovorí Zuzana.

Dvadsať rokov lietania

Milan za vyše 20 rokov svojej kariéry nalietal desaťtisíc hodín. Pilotoval dopravné i športové lietadlá. "Bol výnimočný," dodáva dcéra.

Pôsobil tiež v nitrianskom Aeroklube. "Pôsobil tu vyše 20 rokov. Bol inštruktor a lietal na dopravných i súkromných lietadlách," potvrdil kamarát z Aeroklubu Nitra.

Milan Ondra miloval rodinu i lietanie. Pilotovanie sa mu stalo osudným, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy