Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Astronaut z ISS omylom zavolal dôchodkyni
Zdielať na

Astronaut z ISS omylom zavolal dôchodkyni

VESMÍR / Britský astronaut Tim Peake zavolal telefónom z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) omylom jednej britskej dôchodkyni, ktorá to pokladala za žart nejakého podnapitého konzumenta z miestnej reštaurácie a zavesila.

Peake, prvý Brit, ktorý na obežnej dráhe zastupuje Európsku vesmírnu agentúru (ESA), sa potom 79-ročnej žene ospravedlnil. Uviedol to dnes web denníka The Independent.

"Ahoj, je to planéta Zem?" povedal veselo Peake z vesmíru prekvapené dôchodkyňu Betty Barkerové. Odsekla "nie" a položila telefón, aby nemusela počúvať ďalšie podľa nej táraniny.

Volal rodičom

O čo v skutočnosti išlo, sa dozvedela až neskôr od 84-ročného manžela Patricka, ktorý zazrel správu o astronautovom omyle v spravodajstve.

Bývalý major britskej armády Peake vysvetlil, že z ISS volal rodičom, aby im poprial pekné vianočné sviatky, ale vytočil zlé číslo.

Podobné číslo

Dôchodkyni sa 43-ročný astronaut ospravedlnil prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Uistil ju, že nešlo o nejaký žartovný telefonát, ale o chybné volanie rodičom, ktorí bývajú v meste Chichester neďaleko dôchodkyne a majú podobné číslo.

Ak si myslíte, že astronauti vo vesmíre nedostávajú darčeky, ste na omyle:

Súvisiace články