Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Kysuciach uzavreli kľúčový most, hlavný ťah brzdia kolóny
Zdielať na

Na Kysuciach uzavreli kľúčový most, hlavný ťah brzdia kolóny

KYSUCE / Obyvateľov Kysúc čaká veľmi ťažkých 6 týždňov. Dočasný most výrazne urýchľujúci dopravu bol včera (13.10.) uzavretý, čo viacerým vodičom život na cestách poriadne skomplikuje.

Most cez rieku Kysuca bol postavený v roku 2015 počas inštalácie úseku D3 Žilina-Strážov-Brodno. V tomto období však dochádza k rekonštrukcii a kvôli výmene železobetónovej konštrukcie bude až do 30. novembra kompletne uzavretý. Autority uzavreli aj cestu medzi obcami Vranie a Rudinka, veľké množstvo áut by podľa nich každodenne prechádzalo cez malú dedinku s bezmála 750 obyvateľmi. "Rekonštrukčné práce si vyžiadajú úplnú uzáveru mostu a cesty, znamená to, že oba jazdné smery na premostení, rovnako ako aj cesta medzi obcami Vranie a Rudinka, budú od 13. októbra do 30. novembra úplne neprejazdné," povedala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti SR, Eva Žgravčáková.

Cesta medzi dvoma dedinami vzdialenými len dva kilometre sa dôsledkom uzávery predĺži takmer osemnásobne a už teraz medzi Žilinou a Kysuckým Novým Mestom vznikajú kolóny. A ak by sa niekto aj napriek zákazu pokúsil skrátiť si cestu do susednej dediny, narazí na problém - policajtov so zátarasami. "Počas prvých dní budeme v predmetnom úseku dohliadať na dodržiavanie dopravného značenia, ktoré súvisí s uzávierkou najmä v exponovaných časoch dopravy a následne aj počas bežného výkonu služby," uzavrel Radko Moravčík, hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline.

Súvisiace články