Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Svedok v kauze Judáš o pôžičke Bočkayovi: Čím menej vieš, tým lepšie spíš
Zdielať na

Svedok v kauze Judáš o pôžičke Bočkayovi: Čím menej vieš, tým lepšie spíš

Archívne video Archívna reportáž

Archívna reportáž: Kauza Judáš

PEZINOK / Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie v kauze Judáš. Pojednávanie vedie samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová.

Exšéf kontrarozviedky Peter Gašparovič a bývalý bratislavský policajt Ladislav Vičan mali zobrať úplatok 400-tisíc eur od podnikateľa Dušana Bočkaya za odblokovanie jeho majetku Kriminálnym úradom finančnej správy. Na dnešnom pojednávaní má vypovedať ako svedok podnikateľ Peter Škorvaga. Podnikateľ Dušan Bočkay, ktorý dnes mal rovnako vypovedať, na pojednávanie neprišiel.

Vypovedal svedok Škorvaga: Bočkay chcel požičať 200 000 eur

Podľa výpovede Škorvagu ho mal Bočkay požiadať o pôžičku v hotovosti vo výške 200 000 eur, tú sumu mu mal predtým poslať na účet. Transakcia mala podľa svedka prebehnúť približne v roku 2018. Bočkay mal v tejto súvislosti Škovragovi povedať, že ho vypalujú. Na otázku, prečo sa nezaujímal o dôvod pôžičky uviedol: “Držím sa hesla čím menej vieš, tým lepšie spíš.”

Na výsluch sa mal dostaviť aj známy podnikateľ exmanžel Nory Mojsejovej, František Kabrheľ alias Versače. Jeho miesto pobytu však súd nepoznal.

Podnikateľ Bočkay ako svedok: Za eurofondové projekty dával určitým osobám peniaze navyše

Bočkay sa dostal na rad k výsluchu o 11:00. Pred konfrontáciou s obhajcom obvinených uviedol, že na poslednom pojednávaní jeho expartnerka Krištofová nehovorila pravdu a hovorí niečo iné ako vo výpovedi, ktorú dala v minulosti NAKA. Krištofová na poslednom pojednávaní uviedla, že ho policajti nevydierali a platil za služby aktívne.

Svedok Bočkay vo svojej výpovedi nepriamo uviedol, že za eurofondové projekty dával určitým osobám peniaze navyše. Počas otázok kladených sudkyňou Ruženou Sabovou nevedel uviesť koľkokrát dal Vičanovi peniaze. Peniaze mali končiť na uhľadenie daňových problémov Bočkayovej spoločnosti. Podľa Vičana sa obhajoba Bočkaya nezakladá na pravde.

​Pri dokázaní viny im hrozí 10 až 15 rokov väzenia. 

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy