Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V nemocnici vystrájal podgurážený doktor. Na miesto privolali políciu
Zdielať na

V nemocnici vystrájal podgurážený doktor. Na miesto privolali políciu

Archívna reportáž

ŽILINA / Lekár (70) sa podľa prítomných správal hrubo k pacientom. Na miesto privolali políciu, ktorá vykonala u prítomného doktora dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu.

Opitého službukonajúceho 70-ročného lekára odviedli v utorok v noci policajti zo žilinskej nemocnice. Oznámenie o podguráženom doktorovi, ktorý bol hrubý na pacientov, prijali na tiesňovej linke po 23:00. Na operačnom stredisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijali oznámenie z linky 112 o podozrení, že službukonajúci lekár v žilinskej nemocnici je asi pod vplyvom alkoholu. "Lekár breptal a prehnane artikuloval. Bolo mi to zvláštne. Celý čas som mala podozrenie, že pil," povedala mladá Kysučanka, ktorá prišla na vyšetrenie so svojou sestrou. 

Okamžite bola na miesto vyslaná policajná hliadka z Obvodného oddelenia policajného zboru Žilina-východ. "Po výzve policajtov sa 70-ročný doktor podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,78 miligramu na liter alkoholu, čo je v prepočte 1,63 promile," informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Ešte aj po dychovej skúške, ktorá jasne dokázala, že nebol triezvy, chcel tento lekár naďalej pracovať. Pochopiteľne, policajti mu to nedovolili. Musel ho prísť vystriedať iný doktor. "Ide o dlhoročného skúseného odborníka, s ktorým sme v minulosti nemali žiadne problémy. Avšak alkohol pri práci zdravotníka, je absolútne neprípustný," povedala Lenka Zateková, hovorkyňa FNsP Žilina. Tento incident prekvapil aj kolegov lekára: "Vedel vždy pomôcť, asistovať, bol to excelentný operatér, o čom svedčia stovky kvalitne vyliečených pacientov a bol medzi nimi aj veľmi obľúbený," dodal kolega Peter Blaško. Lekári, ktorí ho dobre poznajú, hovoria, že to bolo jednorázové zlyhanie. No napriek tomu musí niesť následky. "Ide o závažné porušenie pracovnej disciplíny, a preto s uvedeným lekárom okamžite ukončíme pracovný pomer," dodala hovorkyňa FNsP Žilina.

70-ročný muž si už teda neoblečie biely plášť, aby mohol ako lekár ordinovať. Teraz je v policajnej cele a zrejme ho čakajú ďalšie problémy. "V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony," uviedol Moravčík. 

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. 

Podobné prípady nie sú výnimočné. Pozrite si aj nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články