Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Policajti zatkli zlodeja. Celý čas držal kvetináč
Zdielať na

Policajti zatkli zlodeja. Celý čas držal kvetináč

Archívne video

ŽILINA / Žilinský mestský policajt chytil muža, ktorý je obvinený za to, že okradol staršiu ženu. Krátko na to Miroslav, ktorý sa mal dopustiť tohto trestného činu, poputoval pred sudcu. Ten rozhodoval, či pôjde do vyšetrovacej väzby. Pozoruhodné bolo to čo mal zlodej v rukách.

Miroslav pôsobil vyplašene, no podľa obvinenia sa neštítil okradnúť 78-ročnú starenku. Keď ho policajti predvádzali, na rukách mal putá, ale aj kvetináč. Dokázal v nich ešte udržať dve papierové tašky. Takto nabalený vstúpil do súdnej siene.

"Dôchodkyňa mala v kabelke zdravotnú dokumentáciu, mobilný telefón, doklady, peňaženku v hodnote 128 eur a čierne kožené rukavice," povedala hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová. Podľa polície mladý muž využil chvíľku nepozornosti, keď dôchodkyňa sedela na lavičke. Svoje veci mala vedľa seba, na dosah. No podarilo sa mu zobrať jej kabelku a ujsť. Okradnutá žena poprosila o pomoc mestských policajtov.

"Operátor mestského kamerového systému zistil, že žene odcudzil kabelku neznámy muž, ktorý využil jej chvíľkovú nepozornosť," opisuje zástupca náčelníka MP Žilina Peter Mišejka. 

Na operačnom stredisku vtedy slúžil aj Marek Šulaj. Pozorne si pozrel záznam kamerového systému. A práve keď už išiel z práce, zbadal na ulici muža, ktorého okamžite spoznal. "Všimol som si osobu, ktorá úplne zodpovedala identikitu osoby, ktorá bola na kamerovom zázname," informuje Šulaj.  "Na obvineného bol podaný prokurátorom návrh na vzatie do väzby, ktorému sudca okresného súdu v Žiline vyhovel," uviedol Matúš Harkabus, hovorca KP Žilina. 

Sudca síce rozhodol, že pôjde za mreže, Miroslav si však poctivo niesol svoju kvetinovú dekoráciu aj cestou zo súdu. Aj keď je úplne jasné, že väzenskú celu si ňou skrášliť nemôže.

Niekedy sa zlodej ulakomí aj na 23-ročné auto:

Súvisiace články