Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitá mládež. Alkohol tínedžerom nalievali rodičia
Zdielať na

Opitá mládež. Alkohol tínedžerom nalievali rodičia

LUČENEC / Neplnoletým deťom nalievali alkohol dospelé osoby. Presnejšie rodičia jedného z nich. Tvrdia to tínedžeri, ktorých na ulici v Lučenci kontrolovali mestskí policajti. Zavolali ich, lebo mládež zdemolovala autobusovú zastávku.

Šestnásťročného mladíka niečo natoľko nahnevalo, že si svoju zlosť vybil na autobusovej zastávke. Jeho vyčíňanie ale anonym nahlásil mestským policajtom.

"Išlo o štyri osoby. Dvoch chlapcov a dve dievčatá. Po vyťažení sa ku skutku priznal jeden z chlapcov," informoval náčelník Ján Tuček.

Takmer dve promile

Richard z Kokavy nad Rimavicou rozkopal plastovú stenu nohou. Mestskí policajti vytiahli alkohol tester a mládež zaradom fúkala.

"U všetkých sme zistili požitie alkoholických nápojov," uviedol náčelník.

Ani jeden zo štvorice pritom plnoletý nebol. Jedno dievča má len 13 rokov. Nafúkali pritom vysoké hodnoty. "Od 1,25 až po takmer 2 promile," uviedol Tuček.

Rodičia nalievali

Policajti sa snažili zistiť, čo pili a kde si alkohol zohnali. "Jedna z maloletých osôb sa vyjadrila v tom zmysle, že alkoholické nápoje im umožnili požívať jej rodičia," prezradil.

​Rodičia skončili okamžite na policajnej stanici. Obaja boli podľa informácii televízie JOJ pod vplyvom alkoholu. O rodinu sa zaujímajú aj sociálne pracovníčky.

"Polícia v Lučenci v tejto veci objasňuje dva priestupky a to priestupok proti majetku a priestupok na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami," informovala banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Zdielať na

Súvisiace články