Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kde jedni končia, iní začínajú. Prázdniny sa presúvajú na západ
Zdielať na

Kde jedni končia, iní začínajú. Prázdniny sa presúvajú na západ

BRATISLAVA / Voľné dni sa niektorým školákom pomaly končia, iným sa iba začínajú. Od pondelka sa jarné prázdniny presúvajú do Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. A možností, ako ich stráviť je hneď niekoľko.

Po deťoch z východného Slovenska prišiel rad aj na deti zo západu. Už od pondelka sa dvere na školách zatvoria pre viac ako 227 000 detí.

Mnohí rodičia využili aj v tomto roku ponuku denných táborov hlavného mesta. Vďaka nim deti počas jarných prázdnin navštívia napríklad soľnú jaskyňu, múzeá, či Viedeň. V iných budú fašiangovo tvoriť. "V priebehu týždňa budeme vyrábať masky, kostýmy a na záver tohto týždňa by sme chceli urobiť taký malý fašiangový sprievod po Petržalke," vraví riaditeľka centra voľného času Katarína Bulíková.

Fašiangy v Nitre 

​Aj pre deti v Nitrianskom kraji sú pripravené prázdninové aktivity. Niektorí dokonca môžu stále ísť aj do školy. "Ja si pôjdem zahrať do školskej telocvične s ocinom stolný tenis," hovorí jeden zo žiakov. "Brány školy budú zatvorené, ale neplatí to pre areál športoviska a telocvičňu," vysvetlila riaditeľka základnej školy v Levických Vrábľoch, Monika Mališová.  

V Nitre môžu rodičia dať deti aj do centa voľného času a to od pondelka do piatku. V sobotu je zas na námestí pripravený program. "Fašiangy so sprievodom, so zábavou, s bubnovou šou," pozýva hovorca mestského úradu Henrich Varga. 

Zimné športy v Komáre

Školáci v Komárne si jarné prázdniny môžu užiť aj so zimným športom. "Dúfame, že príde veľa návštevníkov cez jarné prázdniny, lebo sme otvorení, ak nám to teda aj počasie dovolí," vraví Jaroslav Malina, ktorý má na starosti mestské klzisko. 

Kto nefandí korčuliam, môže si užiť prázdniny v knižnici, kde sú pripravené tvorivé dielne, zážitkové čítanie a bude sa robiť aj divadlo. "Veľmi sa tešíme na všetky deti a ich starých rodičov, lebo máme takú skúsenosť, že väčšinou deti dajú starým rodičom na prázdniny," uviedla Eva Ďurčová z knižnice v Komárne. 

Denný tábor v Komárne ponúka aj centrum voľného času, vrátane návštevy wellnesu, cvičenia či tanca.

Pozrite si archívnu reportáž o prázdninách na východe Slovenska: 

Súvisiace články