Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Trnave bude opäť na primátorskej stoličke sedieť Peter Bročka
Zdielať na

V Trnave bude opäť na primátorskej stoličke sedieť Peter Bročka

TRNAVA / Obyvatelia Trnavského kraja volili v komunálnych voľbách v sobotu 251 starostov a primátorov a 1 998 poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev. Voľby sa konali v sedemnástich mestách a 234 dedinách, všade sa našiel najmenej jeden kandidát na starostu alebo primátora. Plný počet poslancov si nemohli zvoliť obyvatelia Trstenej na Ostrove (okres Dunajská Streda), kde bolo na sedem poslaneckých miest len šesť kandidátov. Podobná situácia bola aj v Pastuchove (okres Hlohovec), kde bolo na sedem miest poslancov len päť kandidátov.

Poradie kandidáta Meno kandidát Politický subjekt Počet platných hlasov Počet hlasov (%)
1 Peter Bročka NEKA 12731 62.82
2 Rastislav Mráz KDH, SZS, SDKÚ-DS 3349 16.52
3 Marián Galbavý NEKA 1560 7.69
Igor Válek SMER-SD, SNS 1170 5.77
5 Peter Tomeček NÁRODNÁ KOALÍCIA 839 4.14
6 Vanesa Šteinerová NEKA 357 1.76
7 Peter Ondrejka NEKA 246 1.21
8 Stanislav Žigmund SRK 13 0.06

Priebežné výsledky v ostatných obciach v Trnavskom kraji si môžete pozrieť TU.

V krajskom meste Trnava sa o hlasy voličov v sobotu 10. novembra uchádzalo sedem kandidátov na primátora a 154 kandidátov na 31 miest poslancov. Na funkciu primátora kandiduje Peter Bročka (nezávislý kandidát), Marián Galbavý (nezávislý kandidát), Rastislav Mráz (KDH, SZS, SDKÚ-DS), Peter Ondrejka (nezávislý kandidát), Vanesa Šteinereová (nezávislá kandidátka), Peter Tomeček (Národná koalícia) a Igor Válek (Smer-SD, SNS). Pôvodne zaregistrovaný Stanislav Žigmund (Strana rómskej koalície) sa kandidatúry vzdal. O vedení mesta na ďalšie štyri roky môže rozhodnúť viac ako 54-tisíc oprávnených voličov.

V okresnom meste Skalica sa o hlasy voličov uchádzal Ľudovít Barát (nezávislý), Igor Černin ( NAJ – Nezávislosť a Jednota, Strana mladých ľudí), Jozef Hlavatý (nezávislý), Oľga Luptáková (nezávislá), Anna Mierna (OĽaNO, SaS, NOVA), Peter Pagáč (nezávislý), Milan Roman (nezávislý), Alena Carolina Maxima Schopperth Fulier (nezávislá). Pôvodne zaregistrovaný Dušan Mareček (nezávislý) sa kandidatúry vzdal.

V okresnom meste Senica kandidoval na miesto primátora deväť mužov, o hlasy voličov budú súťažiť Martin Džačovský (nezávislý), Branislav Grimm (nezávislý), Ján Hurban (Sme rodina – Boris Kollár), Peter Hutta (nezávislý), Pavol Kalman (OĽaNO, SaS, OKS, KDH), Ondrej Krajči (nezávislý), Martin Lidaj (Smer - SD, Most-Híd, SNS), Miroslav Riška (nezávislý) a Branislav Toman (nezávislý).

V okresnom meste Piešťany mestská volebná komisia zaregistrovala deväť kandidátov, hlasy voličov chce získať Roman Chudý (nezávislý), Peter Jančovič (nezávislý), Miroslav Juriš (Ľudová strana Pevnosť Slovensko), Stanislav Polonský (Národná koalícia), Zuzana Svrčeková (nezávislá), Miloš Tamajka (nezávislý), Martin Valo (nezávislý), Samuel Vavrík (nezávislý), Pavol Vermeš (nezávislý).

V okresnom meste Hlohovec komisia zaregistrovala na post primátora štyroch kandidátov. Stanovené podmienky splnili Ivan Baranovič (nezávislý), Peter Dvoran (KDH), Miroslav Kollár (nezávislý) a Oliver Pestún (nezávislý).

V okresnom meste Galanta volebná komisia zaregistrovala päť kandidátov, z toho tri ženy. Kandiduje Lucia Galambosová (nezávislá), Zuzana Gauliederová (OĽaNO, SaS, Šanca), Peter Paška (nezávislý), Katarína Štefunková (nezávislá), Zsolt Takáč (nezávislý).

V okresnom meste Dunajská Streda budú o hlasy voličov súťažiť traja kandidáti Roland Hakszer (nezávislý), Zoltán Hájos (SMK – MKP) a Zoltán Horváth (nezávislý). Alexander Dakó (nezávislý) a Andrea Herceg (nezávislá) sa kandidatúry vzdali.

Súvisiace články