Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík sa vyhýbal srne, skončil s horiacim autom vo svahu
Zdielať na

Mladík sa vyhýbal srne, skončil s horiacim autom vo svahu

SNINA / Dramatické chvíle prežil 19-ročný vodič, ktorý v stredu na poludnie havaroval. Potom, ako narazil do svahu začalo auto horieť. V nebezpečnej situácii mu pomohol vodič nákladného vozidla, ktorý práve išiel okolo. Pri nehode sa zranil spolujazdec.

Nehoda sa stala krátko po desiatej dopoludnia na hlavnej ceste pri vodnej nádrži Starina.V čase nehody sedel v aute 19-ročný vodič a spolujazdec. Vodič smeroval od obce Stakčín. Tvrdí, že do cesty mu náhle vbehla lesná zver. "Vybehla mi srna sprava, stiahol som volant doľava,a zo zvodidiel ma vyhodilo," opisuje vodič. 

"Vodičovi pri prechádzaní miernej ľavotočivej zákruty, podľa jeho vyjadrenia vbehla pred vozidlo srnka. Z dôvodu, aby zabránil zrážke s lesnou zverou stočil volant doľava a prešiel do protismeru," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Vozidlo narazilo do svahu. Potom ako dopadlo na kolesá, začalo horieť. Okolidúci vodič nákladného auta na mieste nehody zastavil a pomohol požiar uhasiť.

"Vozidlo bolo konštruované aj na benzín aj plyn. Po príchode na miesto bolo zistené, že majiteľ auta si požiar uhasil sám. Okolidúci vodič mu poskytol hasiaci prístroj," hovorí veliteľ zásahu Ervín Škutka. Na mieste zasahovali aj záchranári. Spolujazdca previezli do nemocnice.

"Cestujúci nemali žiadne viditeľné poranenia. Spolujazdec bol však za účelom ďalších vyšetrení prevezení na chirurgické oddelenie do sninskej nemocnice," povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy