Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po povodniach vo Vysokých Tatrách je pôda premočená, hrozí padanie skál a nemôžete ísť všade
Zdielať na

Po povodniach vo Vysokých Tatrách je pôda premočená, hrozí padanie skál a nemôžete ísť všade

TATRY / Tatranská sobota bola ako vymaľovaná, a to si ešte pred pár hodinami Tatranci mysleli, že povodňová pohroma v našich horách sa tak skoro neskončí. Škody po sebe zanechala veľké. Na mnohých miestach robotníci aj v sobotu opravovali všetko, čo sa len dalo. Turisti sa ešte stále na niektoré miesta nedostanú.

Život sa v Tatrách v sobotu pomaly vracia do normálu. Nebyť robotníkov, ktorí tu stavajú provizórnu lávku , tak by po divokej povodni nebola ani stopa.
"Turistov je veľa v Tatrách, tak nechceme otáľať, tak preto sa tu urobil provizórny mostík," povedal zástupca chatára na Zamkovského chate Miroslav Kalinčík. 

V Tatrách sa opravuje všetko čo sa opraviť dá, no ešte stále zostáva pár miest, do ktorých sa turisti v najbližších dňoch zrejme nedostanú. Tam to nebude až také jednoduché dať to do pôvodného stavu, to povedal aj jeden z lesníkov.

"Pokiaľ nezabezpečíme všetko tak ako má byť, nepustíme turistov do dolín, aby sa nestalo ešte väčšie nešťastie," informuje vedúci obvodu Tatranskej Javoriny Ján Slivinský.

"Stále zostáva zatvorená Bielovodská dolina, celá Javorová dolina, Zadná Javorová a aj Zadné Meďodoly a z južnej strany," hovorí záchranár Miroslav Živčák. Horskí záchranári všetko nové, čo sa po povodniach opravilo dôkladne kontrolujú. Turisti sú totiž nedočkaví a nevšímajú si upozornenia.A samozrejme to, čo vyzerá idylicky, nemusí byť až také bezproblémové. Pršať zatiaľ prestalo, a svieti aj slnko, no v horách si treba dávať pozor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy