Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajt na dovolenke zachránil život 6-ročnému chlapcovi
Zdielať na

Policajt na dovolenke zachránil život 6-ročnému chlapcovi

ROGOZNICA / Policajt z Prešova, ktorý bol na dovolenke v Chorvátsku, zachránil život malému chlapcovi, ktorý sa začal topiť. Jeho otec dostal do nohy kŕč, nevedel mu nijako pomôcť, začal kričať o pomoc.

"Policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov-Sever por. Bc. Štefanom Jurkom zachránil život topiacemu sa mladému chlapcovi Bendegùzovi (6) v chorvátskej destinácii Rogoznica počas svojej dovolenky," uviedla polícia na svojej stránke. 

Chlapec sa spoločne s otcom Zolim pochádzajúcim z Maďarskej republiky počas šnorchlovania v mori začali topiť. Pri potápaní sa Bendegùz cez dýchaciu trubicu napil vody, a následne sa začal topiť. Otec sa ho snažil vybrať z vody, a pri tom ako vyberal syna dostal kŕč do nohy a začali sa obidvaja topiť.

"Otec začal kričať o pomoc. Okolo nich plával práve Štefan, ktorý začal bez váhania plávať k topiacemu sa mužovi a chlapcovi," opisuje udalosti polícia. 

Chlapec sa strácal pod hladinou vody, policajt ho chytil pod pravé rameno a pomaly plávajúc k brehu ho dostal na pevninu. Otec Zoli doplával na pevninu sám bez cudzej pomoci s kŕčom v nohe.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Policajt zachránil dieťa v aute: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy