Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Juncker sa na stretnutí samitu tackal. Tvrdí, že má zápal sedacieho nervu
Zdielať na

VIDEO: Juncker sa na stretnutí samitu tackal. Tvrdí, že má zápal sedacieho nervu

Google News Button Sledovať správy

BRUSEL / Summit NATO je náročnou záležitosťou pre všetkých jeho účastníkov. Rozprávať by o tom mohol aj Jean-Claude Juncker. Predsedu Európskej komisie, ktorý je známy vrelým vzťahom k alkoholu, kamery zachytili pri neistej chôdzi, pri ktorej ho museli podopierať ostatní štátnici. Juncker uviedol, že trpí bolesťami chrbta.

Jeden z hlavných predstaviteľov Európskej únie mal v stredu problémy predovšetkým pri výstupe na pódium, z ktorého prítomní štátnici sledovali umelecké vystúpenia, a následnom odchode na slávnostnú večeru. Motal sa pri chôdzi a nakoniec ho museli podopierať okrem iného prezidenti Fínska a Ukrajiny, napísala agentúra AP.

Pomocnú ruku ponúkol tiež holandský premiér Mark Rutto. "Pokiaľ viem, tak nemá žiadne vážne zdravotné problémy, ale už nejakú dobu ho trápia problémy s chrbtom," uviedol.

Juncker povedal, že ho trápi zápal sedacieho nervu, ktorý občas ovplyvňuje jeho pohybyPortugalský premiér Antonio Costa vo štvrtok vypovedal, že sa Juncker na bolesti chrbta skutočne sťažoval. Z videozáznamu, ktorý zverejnil portál Dailymail.com táto skutočnosť nie je zrejmá, predseda Komisie sa na ňom srdečne zdraví s ďalšími účastníkmi summitu.

Médiá pripomínajú, že Juncker o svojich zdravotných problémoch hovoril pred časom v írskom parlamente. Tam pripustil, že niektorí jeho krok vysvetľujú požitím alkoholu. "Radšej by som bol opitý," poznamenal pred írskymi poslancami Juncker.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy