Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Auto vyletelo mimo cesty a zrazilo muža na chodníku
Zdielať na

Auto vyletelo mimo cesty a zrazilo muža na chodníku

PREŠOV / Vodič auta vyletel z cesty a zrazil muža na chodníku. Nehoda sa stala len pár metrov od železničného priecestia na frekventovanej ulici v Prešove. Starší vodič prerazil aj zábradlie na moste. Zrazený chodec skončil s viacerými zraneniami v nemocnici.

Muž kráčal podľa slov svedkov po chodníku, keď sa na neho vyrútilo osobné auto. Po zrážke ostal nehybne ležať na zemi. "Po príchode bolo zistené, že muž má poranenú pravú hornú a dolnú končatinu, ešte pred príchodom RZP mu bola poskytnutá predlekárska pomoc," hovorí veliteľ zásahu Stanislav Dziak. 

Hasiči boli na mieste zásahu veľmi rýchlo. Nehoda sa stala len pár stoviek metrov od prešovskej hasičskej stanice. Namieste našli zraneného muža a osobné auto, ktoré stálo na chodníku. Zdemolovalo dopravnú značku aj zábradlie na moste.

"Vodič osobného auta sa pri vychádzaní na hlavnú cestu plne nevenoval vedeniu vozidla a situácii v cestnej premávke, nerešpektoval dopravné značenie, daj prednosť v jazde, následkom čoho s vozidlom prešiel cez všetky jazdné pruhy cesty na druhú stranu. S vozidlom vyšiel na chodník na moste a následne narazil do chodca idúceho v tom čase po chodníku," opísal hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

"Vozidlo bolo zabezpečené proti úniku kvapalín," povedal Dziak. Miesto nehody zdokumentovali dopravní policajti. Zrazeného muža sa ujali privolaní záchranári. Bol pri vedomí, no utrpel veľmi bolestivé zranenia.

"Bol zrazený starší pán, pacienta ošetrili a s diagnózou zlomenina krčka stehennej kosti, ho previezli do nemocnice v Prešove," informuje Jozef Minár z OS ZZS. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," dodáva Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy