Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chlapec narazil do auta, s poraneniami hlavy skončil v nemocnici
Zdielať na

Chlapec narazil do auta, s poraneniami hlavy skončil v nemocnici

SNINA / Bicyklom mi nabúral do auta - to sú slová vodiča, ktorý sa včera podvečer zrazil s 11-ročným chlapcom. Záchranári dieťa okamžite previezli do nemocnice. Podľa slov vodiča mal poranenú hlavu.

"Ja som išiel a on do mňa nabúral, ako keby nebrzdil. Ja som išiel po hlavnej ceste a chlapec mi zvrchu nabúral s bicyklom do boku auta," takto situáciu opisuje šofér auta. Na miesto privolali aj záchranárov.

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorí ošetrili dieťa a previezli ho do sninskej nemocnice. Vzhľadom k jeho veku viac informácií neposkytneme," informuje hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Chlapec má 11 rokov a podľa slov vodiča si po náraze poranil hlavu. Miesto tejto udalosti zadokumentovali policajti.

"Polícia v Snine prípad eviduje ako škodovú udalosť," uviedla hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová. Polícia pritom každoročne pred letnými prázdninami upozorňuje najmä rodičov, aby svoje deti poučili o správaní sa na ceste a o nástrahách, ktoré na nich môžu číhať. Nevyhnutnosťou je aj nosenie prilby. V prípade, že ju dieťa pri nehode nemá, pravdepodobnosť vážneho zranenia hlavy je vysoká. Polícia tiež vyzýva vodičov, aby pred a počas letných prázdnin zvýšili na cestách pozornosť.

Ak ste cyklista, treba dávať pozor nielen na autá, ale aj na značky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy