Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bobria hrádza je zahádzaná plastami. Stále
Zdielať na

Bobria hrádza je zahádzaná plastami. Stále

LOMNIČKA / Pred dvoma týždňami sa viac ako stovka ľudí z Lomničky vybrala čistiť plastové more okolo bobrej hrádze. Sľúbili, že z odpadu nezostane nič. Ochranári neverili vlastným očiam, ako to po jarnej brigáde vyzerá.

V Lomničke sa ani po dvoch týždňoch aj napriek upratovaniu nič nezmenilo. Bobria hrádza zostáva aj naďalej zasypaná plastami. Pred dvoma týždňami sem prišli desiatky ľudí, upratovali tri hodiny, sľúbili, že budú pokračovať aj ďalšie dni, ale už ich tam nikto nevidel.

"Áno, bolo ich 120 a aj robili, ale potom sa báli tej vody, tam už nechceli ísť," povedala starostka Lomničky Mária Oračková. "Keby sa sem vybral každý práceschopný človek z dediny, je ich tam niekoľkotisíc," hovorí Vladimír Klč, riaditeľ správy PIENAPU. 

Ochranári pokutovať toto nešťastie nemôžu, podnety už išli na inšpekciu životného prostredia. Podľa informácii televízie JOJ ho prijali, boli na kontrolu a riešia to. Bobor však aj naďalej žije v katastrofálnych podmienkach,a to je zákonom chránený tvor. Dennodenne mu medzi odpadom hrozí, že uhynie.

"No my to najneskôr do konca mesiaca  alebo prvý májový týždeň do poriadku, tvrdí starostka obce. "Bolo by to moje želanie aj super darček ku dňu zeme, aby sa toto vyriešilo. Len neviem, či to bude ešte v tomto storočí," dodáva Klč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy