Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTO: Biela dodávka vrazila do ľudí v Toronte. Desať ľudí zomrelo
Zdielať na

FOTO: Biela dodávka vrazila do ľudí v Toronte. Desať ľudí zomrelo

TORONTO / Najmenej 10 obetí a vyše 15 zranených má na svedomí 25-ročný študent vysokej školy. Ten na požičanej dodávke zrážal ľudí v kanadskom Toronte. Kanadská polícia tvrdí, že motív útočníka zatiaľ nepozná, momentálne ho vypočúvajú.

V pondelok došlo ku krvavému útoku v kanadskom meste Toronto. Muž v bielej dodávke narazil do davu ľudí v rušnej časti severného Toronta. O život prišlo desať ľudí a ďalších 15 je zranených.

Muž následne ušiel. Polícia útočníka ale zadržala len niekoľko blokov od miesta útoku a vzala ho do väzby. Podľa polície zatiaľ nie je jasný dôvod alebo motív útoku. Podľa videa zo zatýkania zverejneného kanadskými médiami bolo zjavné, že muž najprv na políciu mieril pištoľou, ktorú ale potom zahodil a vzdal sa.
https://twitter.com/girlsreallyrule/status/988527850939736064

​Ľudia na ulici kričali, aby zastavil auto, ale on sa podľa svedkov nabiehal opakovanie do ľudí, informuje portál CNN.K incidentu došlo na Yonge Street a Fich Avenue okolo 13:30 miestneho času. Muž útočil na trase dvoch kilometrov. Najprv zrazil človeka na priechode a potom prešiel s dodávkou na chodník. Podľa svedkov vodič vedel presne kam chce ísť a počas útoku na ľudí vedome zrýchľoval.

Jeden z okoloidúcich sa najprv za ním vybral. "Myslel som si, že mal infarkt alebo čo. Tak som šiel za ním, aby som mu pomohol. Ale on išiel asi 70 a zrážal ľudí jedného za druhým. Človeče, bolo to ako nočná mora," hovorí svedok Ali.

https://twitter.com/cnni/status/988522772891623424

Muža polícia identifikovala ako 25-ročného Aleka Minassiana. Podľa svedkov aj polície bolo zjavné, že šlo o úmyselný čin. Vyšetrovatelia o prípade zverejnili len málo informácií. Ako uviedli, vodiča, ktorý žil na predmestí Richmond Hill a doteraz nebol polícii známy, vypočúvajú a prešetrujú tiež zábery z bezpečnostných kamier. Otázku motívu policajní predstavitelia nekomentovali, uviedli však, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že mal incident spojenie s medzinárodným terorizmom. "Na základe toho, čo máme, nie je nič, čo by malo v súčasnosti ohroziť národnú bezpečnosť," uviedol náčelník torontskej polície Mark Saunders.

Spolužiaci o 25-ročnom Alekovi hovoria ako o tichom a utiahnutom človeku, ktorý by nikomu neublížil. Údajne mal iba poruchu učenia. Pri zatýkaní ale na policajta namieril zbraň a kričal "zabi ma". 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy