Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž sa vlámal do predajne, aby ukradol plienky. Vzal len 9 kusov
Zdielať na

Muž sa vlámal do predajne, aby ukradol plienky. Vzal len 9 kusov

MEDZILABORCE / Otec troch detí sa vlámal do jednej z predajní v Medzilaborciach a ukradol odtiaľ plienky pre svojho najmladšieho syna. Tvrdí, že nič iné vziať nechcel. Dokonca nevzal ani celé balenie, iba 9 kusov. Nevedel ale, že o pár metrov ďalej sú policajti, ktorí sa naňho pozerajú.

Dvadsaťšesťročný Ivan nohou rozbil sklo na predajni a dostal sa do vnútra. "Nemali sme plienky, nemali sme peniaze, išiel som dnu, rozbil som okno a zobral som plienky," opisuje obvinený Ivan. "Neukradol dajaké pálenky alebo čo, len pre decko plienky," obhajuje ho manželka.

 Otec troch detí si nevšimol, že neďaleko obchodu boli v tej chvíli policajti a Ivana chytili priamo pri čine. "Chytili ma policajti hneď. Ja som bol ešte dnu,som vyšiel von, zvalili ma na zem," opisuje Ivan. "Mužovi bola obmedzená osobná sloboda, bol umiestnený do cely policajného zaistenia," informuje prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Muža už polícia obvinila z prečinu krádeže. Sudca okresného súdu v Humennom ho za tento skutok za mreže neposlal, no udelil mu iný trest.

"Sudca pre prípravné konanie OS Humenné uznal obvineného za vinného z prečinu krádeže, za čo mu uložil trest povinnej práce vo výmere 200 hodín," povedala hovorkyňa súdu Ivana Petrufová. Ivan tvrdí, že jeho rodina žije veľmi chudobne. Keď sa mu podarí niečo predať, nakúpia hlavne jedlo. Miestni obyvatelia ale tvrdia, že v skutočnosti je to v týchto rodinách inak. "Keď majú na čučo, na alkohol, na cigarety a dostávajú rodinné prídavky, len asi nevedia gazdovať s peniazmi," povedala obyvateľka mesta. "Keď máme peniaze, tak všetko kúpime deťom," hovorí Ivanova manželka.

Muž teraz musí uhradiť aj škodu, ktorú rozbitím okna spôsobil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy