Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Čo pre nás znamená EÚ? Svoj názor povedali Kiska, Fico a aj Danko
Zdielať na

Čo pre nás znamená EÚ? Svoj názor povedali Kiska, Fico a aj Danko

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Na bratislavskom hrade sa zišli traja najvyšší slovenskí ústavní činitelia, ale aj mnohí ďalší politici a stovky prevažne mladých ľudí, aby hovorili o tom, čo pre nás znamená Európska únia. Projekt s názvom Národný konvent o únii je putovný a v blízkej budúcnosti navštívi aj ďalšie mestá na Slovensku. Vítaní sú aj kritici únie či tí, ktorí v nej vidia hrozbu napriek tomu, ako sa Slovensku za ostatné roky aj vďaka podpore Únie darí.

My sme EÚ - to je heslo tzv. národného konventu, udalosti, na ktorej špičkoví slovenskí politici diskutujú o tom, čo pre nás znemená členstvo v Únii.

"Zhodli sme sa, že členstvo v Únii a NATO je základom našej bezpečnosti, stability a prosperity," povedal prezident SR Andrej Kiska. "Žijeme v historicky najdlhšom období mieru v Európe. Aj preto vyzývam mladých aj starších, ktorí pochybujú o EÚ, aby rozlišovali hlupákov na Facebooku a úprimnú a reálnu politiku," dodáva predseda SNS Andrej Danko. 

"Ľudia sa chcú mať dobre a chcú sa cítiť bezpečne," hovorí premiér. Premiér ešte vo štvrtok večer navštívi Brusel. "Čaká ma v Bruseli neformálne stretnutie o rozpočte EÚ na najbližších 7 rokov," uviedol premiér. 

Konvent poputuje už 8. marca do Žiliny a potom do ďalších slovenských miest. Nie je to ale len stretnutie pre podporovateľov únie.

"Každý je pozvaný, naopak, vyzývam kritikov, aby prišli. Poďte diskutovať, nebojím sa kritiky, všetci sú pozvaní. Nech sa neschovávajú za FB profilmi, nech nehejtujú," uviedol štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Ivan Korčok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy