Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Auto vrazilo do skupinky detí a zranilo ich, dve sú v kritickom stave
Zdielať na

Auto vrazilo do skupinky detí a zranilo ich, dve sú v kritickom stave

Archívne video

SPIŠSKÉ BYSTRÉ / Vo štvrtok popoludní auto vrazilo do skupinky 20 detí vracajúcich sa zo školy. Nehoda sa stala v obci Spišské Bystré (okr. Poprad).

Auto vrazilo medzi školákov okolo druhej hodiny. Podľa informácií televízie JOJ bolo na mieste predbežne 12 detí zranených, z toho tri ťažko a jedno musel transportovať vrtuľník. Auto zostalo prevrátené na streche. Šofér sa musel ísť pred emotívnymi domácimi ukryť. 

Šesťdesiatšesťročný Kežmarčan s osobným automobilom Opel Astra narazil do skupiny detí na ceste. "Podľa predbežných informácií pri zjazde z kopca Visová zo zatiaľ nezistených príčin, pravdepodobne pre šmyk, zrazil skupinu detí, ktoré išli po ceste. Vozidlo následne zišlo do priekopy, kde sa prevrátilo na strechu,“ uviedol policajný hovorca Michal Džobanik. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. Presné príčiny a okolnosti tejto nehody vyšetruje popradský vyšetrovateľ.

"Hasiči momentálne zasahujú pri vážnej udalosti, ktorá sa stala v katastri obce Spišské Bystré, okres Poprad. Z doposiaľ nezistených príčin narazilo osobné motorové vozidlo do väčšieho počtu detí vo veku od 5 - 12 rokov, pričom si udalosť vyžiadala predbežne 10 zranených. Pri udalosti zasahuje aj Letecká záchranná zdravotná služba," informuje hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová.

S ťažkými zraneniami odvážali záchranári do zvolenskej nemocnice aj starší manželský pár. Na priechode pre chodcov ich v centre mesta zrazil 18-ročný vodič. Muž (77) a žena (71) sa večer vracali z oslavy, keď im mladý vodič na priechode nedal prednosť. Pozrite si video:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy