Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
So snehom sa ešte nelúčime. Cez víkend bude mrazivo
Zdielať na

So snehom sa ešte nelúčime. Cez víkend bude mrazivo

BRATISLAVA / Po mrazivom týždni zimný charakter počasia pretrvá aj cez víkend. Ani začiatok týždňa nebude iný. Oteplenie môžme očakávať iba minimálne.

Aj naďalej bude pokračovať zimný charakter počasia, so striedaním oblačných a slnečnejších dní. V sobotu bude po studenej noci slnečný deň, ale opäť začne oblakov počas dňa pribúdať a začne snežiť. Snehu by malo byť menej ako počas týždňa, ale treba s ním rozhodne počítať. "Denná teplota dosiahne od 0 do 5°C. Vietor od severu do 30, v nárazoch okolo 45 km/h," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia, Miriam Jarošová. 

Nedeľa bude v noci snehová, snežiť bude v noci na mnohých miestach, cez deň bude zrážok ubúdať a oblačnosť sa bude zmenšovať. Denná teplota bude o máličko vyššia, od 0 do 6°C.  
V pondelok bude premenlivo, sem-tam aj so snehovou vločkou, v nižších polohách s hmlou alebo nízkou oblačnosťou. Noc bude mrazivá, v dolinách a kotlinách až do -15°C. Cez deň sa oteplí, ale nebude to viac ako 0 až 5°C. 
V utorok to zatiaľ vyzerá na ďalšiu dávku sneženia aj v nížinách západného Slovenska. Ochladí sa, denná teplota dosiahne od -2 do 3°C, na východe bude miestami teplejšie.
Opatrní by mali byť najmä vodiči. Čerstvá nádielka snehu môže spôsobiť nemalé problémy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy