Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Vážna dopravná nehoda na Liptove, vodič mal iba 14 rokov
Zdielať na

FOTO: Vážna dopravná nehoda na Liptove, vodič mal iba 14 rokov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / 14-ročný Marek a len 12-ročný Samuel mali nad ránom nápad, ktorý ich takmer stál životy. Mladší z dvojice vzal otcovi kľúče od auta a spolu s kamarátom sa išli voziť po Liptovskom Mikuláši. Ich jazdu ukončil náraz do stromu.

Bolo krátko po štvrtej hodine ráno. Policajtov, hasičov aj záchranárov zalarmovali obyvatelia Palúčanskej ulice. Do stromu pred jedným z domov narazil starší fiat. Ten najväčší šok však prišiel keď zistili, že v aute sedia dvaja chlapci. Boli v šoku, vodič, ktorého uväznila pokrčená karoséria kričal od bolesti. Keďže vonku bol silný mráz, ľudia zranených chlapcov v aute pozakrývali dekami. Spolu s policajnou hliadkou im dali prvú pomoc, snažili sa ich upokojiť. Postupovali opatrne, keďže auto stálo priamo na zdemolovanej elektrickej prípojke.

"Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že na mieste sa nachádzajú dve ťažko zranené osoby. Jednu osobu sme museli vystrihať pomocou hydraulického náradia," povedal veliteľ zásahu Ľubomír Štepita. Ako prvé však museli odpojiť v tejto časti ulice elektrinu. S viacnásobnými zlomeninami previezli záchranári chlapcov po prvotnom ošetrení do blízkej nemocnice.

"Pri dopravnej nehode utrpel 14ročný chlapec ťažké zranenia a jeho 12ročný spolujazdec predbežne ľahké zranenia," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová. Auto patrilo otcovi 12-ročného Samuela. V osudný okamih však sedel za volantom jeho o dva roky starší kamarát Marek. Ich nič netušiaci rodičia doma spali. Pri pohľade na to, čo z auta zostalo, je menším zázrakom, že chlapci vyviazli z nehody živí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy