Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Polícia obvinila 32-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu vraždy
Zdielať na

Polícia obvinila 32-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu vraždy

ARBANOVCE / Michaela zmizla pred viac ako dvoma mesiacmi. Posledná stopa viedla do dediny Abranovce, kde ju hľadali aj policajti. V súčastnosti už obvinili muža, Róberta, u ktorého mala dvadsaťročná žena stráviť noc. Muža za ohavný čin čaká súd.

Telo Michaely našiel 26-ročný obyvateľ z Arbanoviec, ktorý by na celú udalosť najradšej zabudol. V stodole za domom, kde predtým býval, skladovali drevo. Okrem dreva tam ale našiel aj telo v značnom štádiu rozkladu. Dom ako aj stodola susedia s domom obvineného Róberta.

Mladík si hneď spomenul na nezvestnú Michaelu, ktorú v ich dedine polícia hľadala i na to, že u Róberta bola na návšteve. Ráno údajne odišla prvým autobusom preč. "No akože ju vyprevadili na autobus, tak mi vravel," hovorí kolegyňa obvineného.

Po súdnej pitve identifikovali totožnosť. Rovnako potvrdili hrozný fakt. "Telo nebohej už bolo v značnom štádiu rozkladu. Následným preverovaním sa podarilo zistiť, že ide 20-ročnú nezvestnú ženu a jej smrť bola spôsobená cudzím zavinením," informuje hovorca polície v Prešove. Daniel Džobanik. Polícia Róberta zadržala a niekoľko hodín vypočúvala. Muž s počiatku popieral hrozný čin, ale po nájdení tela sa priznal. "Priznal sa, že to urobil na posteli a že potom ju tam dajak odvliekol," opisuje starosta obce František Štofko. Následne ho polícia obvinila s tým, že prekvalifikovali skutok zo zabitia na obzvlášť závažný zločin vraždy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy