Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladík (18) nedal dôchodcom prednosť na priechode. S ťažkými zraneniami skončili v nemocnici
Zdielať na

Mladík (18) nedal dôchodcom prednosť na priechode. S ťažkými zraneniami skončili v nemocnici

ZVOLEN / S ťažkými zraneniami odvážali záchranári do zvolenskej nemocnice starší manželský pár. Na priechode pre chodcov ich v centre mesta zrazil 18-ročný vodič. Sedemdesiatsedemročný muž a jeho 71-ročná manželka sa v stredu večer vracali z oslavy, keď im mladý vodič na priechode nedal prednosť.

Neskúsený 18-ročný vodič zrejme nedával pozor. Manželský pár, ktorý sa večer vracal z oslavy, zmietol z cesty. Obaja pritom boli na priechode pre chodcov. Náraz ich odhodil o niekoľko metrov ďalej. Pomáhali im posádky rýchlej záchrannej služby a potom ich previezli do zvolenskej nemocnice.  

"K dvom zraneným osobám sme vyslali dve posádky záchrannej zdravotnej služby. Ošetrili muža, ktorý utrpel viacnásobné poranenia celého tela tzv polytraumu a bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice vo Zvolene," informuje hovorkyňa operačného strediska záchranárov, Alena Krčová. V tej istej nemocnici hospitalizovali aj 71-ročnú ženu so zlomeninou dolnej končatiny.

Priechod pre chodcov neďaleko nákladnej železničnej stanice v centre Zvolena je večer dobre osvetlený, manželský pár, ktorý po ňom prechádzal bol teda dobre viditeľný. Podľa polície mladík, ktorý mal požičané auto, si ich nevšimol. Polícia mu na mieste zadržala vodičský preukaz a dopravnú nehodu vyšetrujú. 

K vážnej dopravnej nehode došlo nedávno medzi obcami Čaňa a Ždaňa. Mladík zrazil chodca a skončil v Hornáde: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy