Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Situáciu som podcenil, priznal starosta obce, v ktorej sa pobili rodiny
Zdielať na

Situáciu som podcenil, priznal starosta obce, v ktorej sa pobili rodiny

KENDICE / Napätá situácia v Kendiciach neďaleko Prešova, kde v pondelok lietali vzduchom kamene a palice, sa trochu upokojila. Podľa miestnych to ale môže byť iba povestné ticho pred búrkou.

Kamene a palice už vzduchom nelietajú. Ani podľa samotných aktérov bitky však nie je jasné, dokedy bude trvať podľa nich iba zdanlivé prímerie. Kým jedni sa chceli s druhými zmieriť, druhí o tom nechceli ani počuť. "Po incidente bol zadržaný muž, ktorý bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Mužovi bolo vznesené obvinenie z trestného činu výtržníctva," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

"Podcenil som situáciu, keď som tvrdil, že zvýšený počet policajných hliadok nie je potrebný," priznal starosta Kendíc Jozef Hlavatý. Nateraz je podľa miestnych v osade ticho iba preto, že niektorí z výtržníkov nie sú práve doma. Obe strany už ani nedúfajú, že sa ešte niekedy pomeria. Čo je pritom skutočným dôvodom ich vzájomných konfliktov, už ani sami nevedia. Jediným východiskom je podľa nich to, že je sa jedna z rodín odtiaľto nadobro odsťahuje. 

Znepriatelené rodiny sa pohádali ešte v nedeľu večer, konflikt pokračoval aj v pondelok. Po rane poriskom od sekery museli ošetriť poranenie na hlave 22-ročného muža. Takmer 70-ročná žena to schytala priamo do tváre. Kameňom jej trafili do nosa a pod oko. Ďalšia prišla so zakrvavenou rukou a jej príbuzná mala od kameňa ranu na nohe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy