Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otec so synom havarovali na motorke. Chlapca previezol vrtuľník do nemocnice
Zdielať na

Otec so synom havarovali na motorke. Chlapca previezol vrtuľník do nemocnice

TRNAVA / Pri obci Buková v Trnavskom kraji v blízkosti miestnej priehrady v nedeľu havaroval motorkár. Na motorke viezol svojho jedenásťročného chlapca, ktorý dopadol oveľa horšie.

K nešťastiu došlo za obcou Buková v nedeľu vo večerných hodinách. Na motorke sedeli Bratislavčania, otec so synom. Chlapec sa po páde motorky vážne zranil. Na miesto okamžite dorazili pozemní záchranári aj vrtuľník, ktorý ho odviezol do detskej fakultnej nemocnice na Kramároch.

"Jedenásťročný chlapec utrpel úraz hlavy a hornej končatiny. Bol pri vedomí," informoval Boris Chmel, hovorca záchranárov.

Jeho tridsaťšesťročnému otcovi sa akoby zázrakom nič nestalo. Podľa predbežných výsledkov vyšetrovania motorkár zrejme nabehol na štrk, v dôsledku čoho dostal šmyk a motorka z minúty na minútu zostala neovládateľná a prevrátila sa.

"Pri prejazde ľavotočivou zákrutou pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a ostatným okolnostiam," povedala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. Príčinu nešťastia vyšetruje polícia.

Podľa trnavskej polície motorkár urobil chybu aj v tom, že si za seba na motorku posadil len jedenásťročného chlapca. Prepravovať takto osobu mladšiu ako dvanásť rokov je totiž zakázané. Aj preto polícia všetkých vodičov motoriek vyzýva, aby to rešpektovali.

Mladým vodičom pripomíname, že pomalšia a obozretnejšia jazda ich skôr dovedie do cieľa. Preceňovanie vlastných schopností sa nemusí vždy skončiť len ľahkými zraneniami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy