Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čo má Prešov spoločné s New Yorkom? Nič dobré, hlásajú pirátske tabule
Zdielať na

Čo má Prešov spoločné s New Yorkom? Nič dobré, hlásajú pirátske tabule

PREŠOV / Zápchy ako v New Yorku sú v Prešove. Myslí si to neznámy človek, ktorý umiestnil na všetky vjazdy do mesta zaujímavú značku. Prešov je jediné krajské mesto, cez ktoré prechádza tranzitná doprava. Sľuby o vysnívanom obchvate sú také staré ako sľuby o diaľnici z Bratislavy do Košíc.

Netradičné dopravné značky zdobili vjazd do mesta Prešov v pondelok ráno. Za posledné roky v meste tak zhustla doprava, že to už dali Prešovčania neraz najavo aj protestom. Oznam na vstupe do mesta sa ale chcel tváriť ako oficiálna dopravná značka. Prešov sa síce dá len ťažko porovnávať s New Yorkom, no tretie najväčšie mesto na Slovensku je jediné spomedzi krajských metropol, ktoré nemá vybudovaný obchvat.

Na tabuľkách si dal niekto poriadne záležať a muselo to stáť aj nemálo peňazí. Postupne však všetky strhli pracovníci Správy ciest. "Prsty v tom určite nemáme, je to totiž nelegálne. Žiaľ, nešťastne to umiestnili na dopravné značky," hovorí Štefan Kužma, zástupca primátorky mesta Prešov.

Bol to zjavne recesia, no podľa polície už ide o porušenie zákona. Na dopravnej značke totiž nemôže byť nič iné, ako skutočná dopravná značka. "V prípade, žeby došlo k zisteniu vinníka, cestný správny orgán by mohol v tomto prípade uložiť pokutu do výšky 330eur," vyjadril sa Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

Pozrite si archívnu reportáž o čiastočnom riešení dopravy v Prešove:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy