Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia vypočula obvineného z vraždy Nikol Beblavej. Trvá na svojej nevine
Zdielať na

Polícia vypočula obvineného z vraždy Nikol Beblavej. Trvá na svojej nevine

SENICA / Muža, ktorý je obvinený z brutálnej vraždy mladého dievčaťa zo Senice, polícia konečne vypočula. Polícia ho obvinila po siedmich rokoch od jej zmiznutia. Dlhší čas ho nemohli vypočuť, lebo už rok je vo väzení za iný skutok v Českej republike.

Nikola Beblavá zmizla nadránom 25. septembra 2010 po hádke s priateľom. Jej telo v značnom štádiu rozkladu našiel po takmer dvoch mesiacoch lesný robotník. Polícia v septembri potvrdila, že v prípade obvinila muža z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Je ním Milan D., ktorý je momentálne vo väzení v Českej republike. Obvinili ho tam z inej trestnej činnosti. Štábu TV JOJ pred časom tvrdil, že s prípadom nemá nič spoločné a zavraždenú Nikolu nepoznal. "Totálne nezmysly na účely jej otca. Komplet všetko vymyslené. Udalosť sa stala pred siedmimi rokmi, bol som vyšetrovaný a v kauze nič nepadlo. Ja som nevinný, nemám čo tajiť," tvrdil obvinený Milan D.

V policajných záznamoch bolo uvedené, že páchateľ mal v okolí Senice zadržiavať dievča proti jej vôli na zatiaľ presne neuvedenom mieste od rána 25. septembra 2010 do 4. októbra 2010. Počas toho obdobia ju nadrogoval obrovskou dávkou látky melipramín a brutálne znásilnil. Obeť zomierala vo veľkých bolestiach. Po smrtiacej dávke lieku jej zlyhali orgány. Na záver ju vrah uškrtil nohavičkami. Milan D. ale trvá na svojej nevine.

Na základe medzinárodnej právnej pomoci s Českou republikou, bol konečne obvinený Milan D. vypočutý. "Vyšetrovateľ v rámci právnej pomoci vyžiadal výsluch obvineného, ktorý zatiaľ nebol doručený do vyšetrovacieho spisu. Vyšetrovateľ aj naďalej vykonáva výsluchy a vyšetrovateľské úkony v zmysle Trestného poriadku, bližšie informácie k priebehu vyšetrovania nie je možné z pochopiteľných dôvodov zverejňovať," povedala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, v prípade by mali byť vypočuté aj ďalšie osoby. Podľa dôkazov z miesta nálezu tela je zjavné, že vrah s najväčšou pravdepodobnosťou nebol sám.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy