Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Východ strašia povodne, pri Kežmarku uzavreli cestu
Zdielať na

Východ strašia povodne, pri Kežmarku uzavreli cestu

KEŽMAROK / Cesta tretej triedy medzi obcami Slovenská Ves a Spišská Belá v okrese Kežmarok je úplne uzavretá. V lokalite sa po povodni zosunula pôda. Obchádzku cez uličky obce Slovenská Ves riadi polícia.

V piatok zasiahli po výdatnom daždi viacero obcí lokálne povodne. Hasiči zasahovali v niekoľkých obciach v okrese Kežmarok, kde voda zatopila rodinné domy. V obci Vlková je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity.

"Za jeden a pol hodiny v piatok večer zatopilo 30 rodinných domov," opísal situáciu v obci starosta Peter Bendík.

Vo Vlkovej si ľudia odčerpávajú vodu zo svojich domov, odpratávajú bahno, zasahuje aj ťažká technika, aby sa obyvatelia dostali k domom. "V máji sme tu mali povodeň. Ešte sme ani pomaly nespočítali škody a teraz toto," hovorí starosta.

Sita

Boja sa dažďa

Ten si zatiaľ netrúfol odhadnúť, aké veľké škody budú po tejto lokálnej povodni. "Dúfame, že už nebude pršať, ale predpovede hovoria niečo iné," dodáva Bendík.

sita


Hasiči zasahovali aj v ďalších obciach v okolí Kežmarku. Privolali ich do Slovenskej Vsi, Starej Lesnej aj do Žakoviec. Na niektorých miestach sú hasiči stále a pomáhajú s odčerpávaním vody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy