Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cesta smrti medzi Spišskou Belou a Podolíncom bude mať menej stromov
Zdielať na

Cesta smrti medzi Spišskou Belou a Podolíncom bude mať menej stromov

Archívne video

TATRY / Cesta smrti. Takéto pomenovanie si vyslúžil úsek medzi Spišskou Belou a Podolíncom. V krátkom čase tam prišli o život štyria ľudia. Okrem nich majú popri ceste svoje kríže ďalšie obete dopravných nehôd.

Na ceste medzi Spišskou Belou a Podolíncom sa príliš často menia definitívne osudy ľudí. A to nielen tých, ktorí tu zahynuli, ale najmä ich príbuzných a blízkych. Bolesť zo straty milovaného človeka sa nedá opísať a nikdy nekončí. Situácia je o to tragickejšia, že niektorí vodiči sa sami rozhodli ukončiť svoj život nárazom do stromu. 

"Pri vyšetrovaní niektorých smrteľných nehôd bolo zistené, že vodiči úmyselne narazili do prekážky pri ceste a týmto spôsobom sa rozhodli ukončiť svoj život," povedal hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Polícia chcela zvýšiť bezpečnosť na tomto úseku, a tak požiadala cestárov o väčší výrub stromov. "Bolo odsúhlasených a vyrúbaných okolo 20 stromov," dodáva Džobanik.  

Po zimnej údržbe budú znova hodnotiť celú situáciu. Názory na výrub stromov popri cestách sú rôzne. Podľa niektorých sa bezpečnosť odstránením drevín zvýši, lebo auto vyletí na voľnú plochu. Druhí tvrdia, že to nepomôže, lebo všetko je v rukách samotného vodiča.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy