Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V prešovskom samosprávnom kraji zmenili predsedu
Zdielať na

V prešovskom samosprávnom kraji zmenili predsedu

PREŠOV / V prešovskom divadle Jonaša Záborského sa dnes udiali prelomové zmeny. Najľudnatejši samosprávny kraj zmenil po dlhých rokoch predsedu.

Kým nového prešovského župana čaká plno práce, ten bývalý sa už teraz teši na pokoj a pohodu pred Vianocami. Prešovský samosprávny kraj má po 16. rokoch nového župana. A ten zložil slávnostný sľub v nádhernom prešovskom historickom divadle. Opona sa tak symbolicky zatiahla za jediným šéfom PSK, odkedy kraj vznikol. Peter Chudík dnes v divadle nebol za nekompromisného politika, ale za človeka, ktorý priznal, že odisť po toľkých rokoch nie je vôbec jednoduché. Bývalý predseda sa k situácii poeticky vyjadril: "Všetko raz začína, všetko raz končí. Chválabohu idú sviatky, takže cez Vianoce a Sivestra to nejak prekonám. Ale život ide ďalej."  

Milan Majerský je jediným premožiteľom doposiaľ neporaziteľného župana. Primátora Levoče teraz čaká päťročná šichta na čele prešovskej župy. Nový predseda vidí situáciu pozitívne: "Bude mi smutno za Levočou, ale Levoča ostáva prvou dámou prešovského samosprávneho kraja. No budem tam bývať. Ja som sa tam narodil a aj som tam študoval a pracoval."

Peter Chudík zároveň prezradil, čomu sa bude v najbližšej dobe venovať. Okrem povinností v Národnej rade, na neho čaká veľmi zodpovedná úloha. Do rodiny bývalého predsedu privítajú nového člena vo februári, takže bude plne zamestnávať celú rodinu. Naopak nový župan bude zrejme musieť na oddych a rodinnú pohodu na dlhú dobu zabudnúť. Začína už v pondelok a už teraz sa pripravuje na prácu: "Sadnem do auta a pôjdem do Prešova. Musím zistiť všetky reálie na úrade. Zrejme urobíme aj nejaké zmeny. Ale žiadne veľké čistky to nebudú."  

Na záver nový predseda pozval všetkých prítomných do divadelnej kaviarne. 

Pozrite si ešte raz ako prebiehali voľby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy