Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V hniezde záchrany sa ocitlo ďalšie dieťa. Patrik má len pár dní
Zdielať na

V hniezde záchrany sa ocitlo ďalšie dieťa. Patrik má len pár dní

VRANOV NAD TOPĽOU / Náruč vlastnej mamy si užívalo iba niekoľko dní. Je však živé a zdravé. Bábätko, ktoré prišlo na svet iba pred niekoľkými týždňami, našli odložené v takzvanom hniezde záchrany. Na Slovensku je to už 60. takto zachránené dieťa.

Vo vranovskej nemocnici sa zvonček v hniezde záchrany rozozvučal po prvý raz. Našli v ňom iba trojtýždňové bábätko.

Chlapca na novorodeneckom oddelení pomenovali Patrik. Už niekoľko dní mu lekárky a zdravotné sestry vranovskej nemocnice nahrádzajú náruč jeho vlastných rodičov. "Keď sme ho našli, mal tri týždne a teraz už má také štyri," povedala vedúca lekárka novorodeneckého úseku vranovskej nemocnice Jana Jenčová. Chlapček je v poriadku, živý a zdravý. Našli ho teplo oblečeného a zdá sa, že o neho bolo doposiaľ dobre postarané.

TV JOJ

"Chce byť aj na rúčkach, chce sa pohrať, máme dosť pestúnok, sestričky sa tešia," hovorí Jenčová. "Dúfajme, že sa dostane do rodiny a bude šťastné aj dieťa ja tá rodina," povedala námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Marína Romanová. 

Patrik zdravotnému personálu už aj za taký krátky čas prirástol k srdcu. Dlho v nemocnici neostane. S najväčšou pravdepodobnosťou ho čaká adopcia a jeho náhradní rodičia, ktorí už o chlapčeka prejavili záujem a dokonca sa s ním už aj zoznámili. "Pokiaľ príde rozhodnutie súdu, spolupracujeme s ÚPSVaR, oni nám dajú to rozhodnutie, nemyslíme si, že to bude dlhšie ako týždeň," dodáva Jenčová.

Prípad, kedy matka opustí svoje dieťa, nie je ojedinelý. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy