Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kolegyni sypala do čaju lieky. Polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Kolegyni sypala do čaju lieky. Polícia začala trestné stíhanie

STARÁ ĽUBOVŇA / Kolegyni mala niekoľko mesiacov dávať do nápojov lieky. Dlhoročná a skúsená žena v hasičskej uniforme v Starej Ľubovni trpela záhadnými zdravotnými ťažkosťami. Až prednedávnom zistila, čo a kto jej ich spôsobuje. Za všetkým má byť iná žena. Policajti už príprad prešetrujú.

K trestnému činu malo dochádzať za bránami hasičskej stanice. Helena si všimla, že jej káva alebo čaj, ktoré si robievala v práci, mali zvláštnu príchuť a neskôr to bolo viditeľné aj na pohľad. Až po niekoľkých mesiacoch zistila, že jej do nápojov zrejme niekto potajomky primiešava neznámu látku. Pre vážne podozrenia začala konať. Dôkazom má byť aj video, ktorá poskytla polícii. 

"Je tam video, ako prišla s hrnčekom v ruke, vliala mi to do čaju, ešte mi to zamiešala," opisuje Helena. "Na základe výsledkov toxikológie bol vo vzorkách čaju a poškodenej nájdený liek, ktorý obsahuje psychotropné látky," informuje hovorca polície Daniel Džobanik. Bolievala ju hlava, takisto hrudník a bola ospalá. Liečivo, ktoré sa podľa polície zistilo vo vzorke čaju, sa používa na liečbu depresie. 

"Ja som si myslela, že mne je zle, že som niečo chorá, že to je z počasia alebo že na mňa ide chrípka," vysvetľuje Helena. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Zatiaľ ale nebol nikto obvinený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy