Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mladík, ktorý zavinil tragickú nehodu pri Lipanoch, navštívil rodinu zosnulých kamarátov
Zdielať na

Mladík, ktorý zavinil tragickú nehodu pri Lipanoch, navštívil rodinu zosnulých kamarátov

LÚČKA / Prípad tragickej nehody z minulého týždňa, pri ktorom zahynuli traja mladí ľudia, bol v utorok opäť pred súdom. Obvineného mladíka, ktorý v ten deň šoféroval, po ošetrení v nemocnici zobrali do vyšetrovacej väzby. Podľa súdu na to nebol žiaden dôvod. Po prepustení sa mladý vodič vybral navštíviť rodičov zosnulých kamarátov.

Osemnásťročný Slavomír šoféroval auto z piatka na sobotu, keď sa s partiou vracali z chaty. Pri nehode sa auto prevrátilo a o život prišli traja ľudia. Slavomíra obvinili zo zločinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Prokurátor pre neho navrhol vyšetrovaciu väzbu. Hovorkyňa Krajského súdu v Prešove, Ivana Petrufová, uviedla rozhodnutie "Senát odvolacieho súdu zamietol žiadosť prokurátora, keďže vyhodnotil, že v danom prípade nie je potrebné aby bol obvinený stíhaný väzobne."

Prvé kroky Slavomíra po prepustení viedli k rodičom jeho zosnulých kamarátov. "Prvý deň navštívil rodinu, prišiel domov, trošku si oddýchol. Na druhý deň išiel za poškodenými aby sa im ospravedlnil a navštívil všetky cintoríny," uviedol mladíkov advokát Marián Staroň. Na súde mu dnes prišiel vyjadriť podporu aj brat jedného zo zosnulých. Slavomír zatiaľ pred súdom o udalostiach nevypovedal. Pri nehode sám utrpel ľahší otras mozgu a na tragédiu si úplne nespomína. "Skutok si prakticky nepamätá a v podstate sa liečil tak fyzicky ako aj psychicky," opisuje stav obžalovaného advokát Staroň.

Vyšetrovanie naďalej pokračuje a Slavomír bude stíhaný na slobode. Po zotavení sa bude musieť vrátiť do bežného života a nastúpiť na školu, nebude to preňho jednoduché."Takáto tragédia sa môže stať každému a preto tá prítomnosť najbližších alebo odbornej pomoci je veľmi dôležitá," radí psychológ Karol Kleinmann.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy