Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pod tragickú nehodu pri Lipanoch sa mohol podpísať aj zlý technický stav auta
Zdielať na

Pod tragickú nehodu pri Lipanoch sa mohol podpísať aj zlý technický stav auta

LIPANY / V prípade tragickej smrti troch mladých gymnazistov z Lipian na východe Slovenska polícia pátra nielen po príčine nehody, ale stále aj po majiteľovi auta. Podľa všetkého malo neplatné STK. Nie je vylúčené, že k tragédii prispel aj technický stav auta.

Auto šoféroval 18-ročný mladík, ktorý skončil po obvinení v policajnej cele. Neskôr ho sudca pustil na slobodu. Polícia však ďalej pátra po okolnostiach a príčine nehody, rovnako tak po majiteľovi auta, v ktorom zahynuli traja ľudia.   

Auto malo podľa oficiálnych policajných informácií evidenčné čísla z iného auta. To bolo navyše odhlásené z evidencie vozidiel ešte v roku 2013. Polícia má podľa zdroja televízie JOJ isté indície, zatiaľ sa ich ale nepodarilo potvrdiť. Všetko nasvedčuje tomu, že auto teda nemalo ani STK.

To mohlo zohrať aj svoju úlohu pri nešťastnej tragédii. Znalec z odboru dopravy totiž nevylúčil ani to, že k príčine a okolnostiam nehody mohol prispieť aj technický stav auta. Stačí podľa neho, ak malo auto staršie tlmiče a pri preťažení a rozkmitaní na ceste sa mohlo aj pod vplyvom okolností prevrátiť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy