Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
EXKLUZÍVNE: Video zachytáva sekundy pred a počas kontroly futbalistu Weissa
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Video zachytáva sekundy pred a počas kontroly futbalistu Weissa

BRATISLAVA / Televízia JOJ má k dispozícii video, ktoré zachytáva pár sekúnd pred zastavením auta Vladimíra Weissa ml.

Video zachytáva sekundy pred zastavením auta. Na zábere sú vidieť dve postavy na sedadle vodiča. Vľavo je mladík v hnedom tričku, ktorý sa podobá na Davida. Ten sa polícii neskôr prihlásil, že šoféroval. Vpravo sedí mladík s tetovaním na pravej ruke a v krátkom tričku. Ide o mladíka, ktorý sa výzorom podobá na Vladimíra Weissa ml.

Video je podľa informácií TV JOJ hlavným tromfom polície, na základe ktorého chcela futbalistu žalovať pod vplyvom ohrozenia návykovej látky.

"Vyšetrovací pokus jednoznačne preukázal, že šoférovala iná osoba. A to, že niekto bol podsunutý pod vodičom jednoducho nič nemení na tom, že Vladimír Weiss vozidlo nešoféroval," uviedol futbalistov advokát Juraj Kuráň.

V spise je okrem policajného videa aj druhé video, ktoré nakrúcali priamo v aute. To ale nikto nechce zverejniť. "Máme aj my v spise dôkaz, ktorý hovorí o opaku a je úplne zreteľný a jasný," dodal Kuráň.

Podstatné detaily

Video zachytáva aj podstatné detaily. Po zastavení auta trvá policajtovi trinásť sekúnd, kým príde k terénnemu autu. Kontrola prebieha približne 15 minút. Počas nej nikto nevystúpil zo strany vodiča. Naopak, v istom momente si počas kontroly sadá za volant slečna, ktorá bola v aute. Následne už vystupuje s mobilným telefónom v ruke.

Neskôr má Weiss slovnú výmenu s policajtom a tvrdí, že nešoféroval. Potom už policajti futbalistu predvádzajú na oddelenie. Z auta postupne vystupuje ešte minimálne ďalších osem osôb. K piatim, ktorí sú už dávno mimo terénneho auta.

Weissov advokát dostal uznesenie o zastavení trestného stíhania prokurátorom a keďže sa písomne vzdal možnosti podať sťažnosť, je právoplatné. "Konajúca vyšetrovateľka alibisticky predložila obžalobu, aj keď zo spisu nevyplýva jediný dôkaz, že by odôvodňoval postavenie Vladimíra Weissa pred súd," dodal Kuráň.

Pozrite si reportáž Richarda Bolješika.

​Slovenského reprezentanta Vladimíra Weissa ml. zastavili policajti 2. októbra 2016 v ranných hodinách na Rázusovom nábreží v Bratislave. V luxusnom terénnom aute sa podľa polície viezlo desať ľudí. Auto mal šoférovať Weiss ml., ktorý sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi. Polícia ho obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti ho odviezli na policajné oddelenie na Štúrovej ulici.

Pozrite si detailné zábery na auto Vladimíra Weissa ml.

​Z auta Vladimíra Weissa ml. po príchode viacerých policajných hliadok vyšlo viacero ľudí. Pozrite si záznam.

​Skutok sa nestal

V stredu, 5. apríla, prokurátor uviedol, že skutok sa nestal a Weissa zbavil obvinenia. "Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I uznesením zastavil trestné stíhanie proti obvinenému Vladimírovi W. ml. vedené pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, pretože je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie. Citované uznesenie je je právoplatné," uviedol hovorca okresnej prokuratúry Michal Šúrek.

Futbalistov advokát v stredu neskrýval radosť z postupu okresného prokurátora, ktorý v postate očistil meno Vladimíra Weissa ml. "To je očakávaný vývoj, však žijeme v právnom štáte," povedal futbalistov obhajca Juraj Kuráň.

Vec prešetrí generálny prokurátor

​V ten istý deň okamžite do kauzy vstúpil aj generálny prokurátor, ktorý chce celú vec preskúmať. "Generálny prokurátor Slovenskej republiky Jaromír Čižnár ešte v stredu (5.4.2017) vydal na základe medializovaných informácií pokyn na preskúmanie trestnej veci obvineného Vladimíra W. ml. Generálna prokuratúra v trestnej veci obvineného Vladimír W. ml. preskúma zákonnosť právoplatného uznesenia prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I. o zastavení trestného stíhania. Za týmto účelom si ešte v stredu vyžiadala príslušný vyšetrovací spis," uviedla v stredu hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy