Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
VIDEO: Kiska sa na ceste do Popradu musel predierať plnou diaľnicou
Zdielať na

VIDEO: Kiska sa na ceste do Popradu musel predierať plnou diaľnicou

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska cestoval vo štvrtok domov, do Popradu, autom. Najskôr sa musela jeho kolóna predierať cez autá na diaľnci, neskôr sa mu auto pokazilo.

Prezident Andrej Kiska po kritike, že absolvuje priveľa súkromných letov, a to najmä za rodinou do Popradu, cestoval autom. Jeho hovorca Roman Krpelan na facebooku zverejnil video z jazdy po diaľnici. 

Jeho kolóna sa musela predierať pomedzi autá na diaľnici. Video zachytáva trúbenie aj sirény. Kolóna mala problém dostať sa cez autá na bratislavskom obchvate. 

Neskôr sa Kiskovi auto pri Banskej Bystrici pokazilo. "To nevymyslíš. Prvý presun prezidenta na základe nových odporúčaní ministerstva vnútra a vládnej koalície. Policajtom sa našťastie podarilo poruchu na polceste pri Banskej Bystrici opraviť. Nebolo treba presadať do náhradného auta, ako už pár krát v minulosti," napísal na facebook Roman Krpelán. 

Neskôr sa prezidentovi pri Ivachnovej auto pokazilo úplne a musel presadnúť do sprievodného auta.

"Cestu z Bratislavy som ako osoba absolvoval viac ako tisíckrát a zažil som aj komplikovanejšie cesty. Nepovažujem to za niečo tragické,“ komentoval štvrtkovú situáciu na ceste prezident počas dnešnej návštevy školy v Ihľanoch. "Autá sa kazia, pokazili sa aj tieto. Mám však ako prezident tú výhodu, že máme jedno auto v zálohe, a tak si mám kam presadnúť, aby som prišiel na dané akcie na čas,“ povedal Kiska, ktorý do Popradu pricestoval za necelých päť hodín. Problém s vozidlom spôsobila skrutka vpichnutá do zadnej pneumatiky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy