Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kauza Weiss ml. sa nekončí, do hry vstupuje generálny prokurátor
Zdielať na

Kauza Weiss ml. sa nekončí, do hry vstupuje generálny prokurátor

BRATISLAVA / Generálny prokurátor chce preskúmať rozhodnutie o zastavení trestného stíhania futbalistu, ktorý mal podľa vyšetrovania šoférovať pod vplyvom návykovej látky a následne odmietnuť dychovú skúšku. Okresný prokurátor v stredu rozhodol, že takýto skutok sa nestal a Weissa ml. de facto zbavil obvinenia.

Futbalistov advokát v stredu (5.4.2017) neskrýval radosť z postupu okresného prokurátora, ktorý v postate očistil meno Vladimíra Weissa ml. "To je očakávaný vývoj, však žijeme v právnom štáte," povedal futbalistov obhajca Juraj Kuráň.

Podľa informácií televízie JOJ si už v stredu spis vyžiadala Generálna prokuratúra SR a chce preskúmať postup okresného prokurátora Bratislava I.

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky JUDr. Jaromír Čižnár vydal ešte v stredu (5. 4. 2017) na základe medializovaných informácií pokyn na preskúmanie trestnej veci obvineného Vladimíra W. ml. Generálna prokurátora SR v trestnej veci obvineného Vladimíra W. ml. tak preskúma zákonnosť právoplatného uznesenia prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I. o zastavení trestného stíhania. Za týmto účelom si ešte v stredu (5. 4. 2017) vyžiadala príslušný vyšetrovací spis“, uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Ak na generálnej prokuratúre zistia nezákonný postup, rozhodnutie o zastavení trestného stíhania môže ešte nakoniec zrušiť generálny prokurátor. Prípad môže vrátiť napríklad späť do vyšetrovania s konkrétnymi pokynmi pre prokurátora na doplnenie dokazovania. 

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky kontrolovala v nedeľu 2.10.2016 okolo 7:00 na Rázusovom nábreží v Bratislave luxusné auto. Vo väčšom terénnom aute sa malo viezť 10 ľudí. To mal šoférovať známy futbalista a reprezentant,  odmietol sa podrobiť dychovej skúške a aj odberu krvi. Bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti ho odviezli na policajné oddelenie na Štúrovu ulicu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy