Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž podpálil byt v Poprade
Zdielať na

Muž podpálil byt v Poprade

Zdroj: TV JOJ

POPRAD/GÁNOVCE / Šesťdesiatštyriročný muž vo štvrtok podpálil na sídlisku Juh v Poprade byt, v ktorom bola jeho 91-ročná svokra a v ktorom býval so svojou manželkou. Potom odišiel do obce Gánovce, kde susedovi oznámil, že vyhodí chalupu do vzduchu. Nakoniec sa na polícii priznal k obom činom. Takto sa chcel pravdepodobne pomstiť svojej manželke.

V tom čase bola podľa našich informácií v byte aj mužova svokra. Deväťdesiatjedenročnej žene sa však podarilo ujsť a neutrpela žiadne zranenia. „Horeli tam posteľné matrace, hasiči požiar uhasili,“ informoval operačný dôstojník z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Prešove.

Popradským hasičom sa podarilo uhasiť oheň tak, že sa nerozšíril do ďalších izieb, ani ďalších bytov. 

​Kým jedna skupina hasičov dohášala byt na popradskom sídlisku Juh, druhá zasahovala v Gánovciach. V dome sa nachádzala propán-butánová fľaša, z ktorej unikal plyn. Bola blízko krbu so zapáleným ohňom. Hasiči našťastie zasiahli včas.

Hrozil výbuch domu

"Reálne hrozil výbuch. Plyn ešte nedosiahol spodnú medzu výbušnosti, takže opäť vďaka rýchlemu zásahu sa nám to podarilo eliminovať," povedal veliteľ hasičov z Popradu Marián Lopuch. 

Keby totiž nebolo suseda, ktorý vyslovene nepodcenil vyslovenú hrozbu, životy viacerých ľudí by boli v priamom ohrození.

Muž sa priznal polícii

Muž sa priznal polícii sám. "Policajná hliadka bola vyslaná na preverenie oznámenia vo veci požiaru. Počas doby preverovania sa na obvodné oddelenie policajného zboru v Poprade dostavil 64-ročný Popradčan, ktorý sa doznal k spôsobeniu požiarov," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Muž mal podať žiadosť o rozvod. 

Prípadom sa budú zaoberať aj kriminalisti. "Okolnosti tejto udalosti polície preveruje," doplnila Migaľová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy