Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muži spod Tatier zaplatili za ukrajinské vodičáky stovky eur, ide o podvod
Zdielať na
Prešov

Muži spod Tatier zaplatili za ukrajinské vodičáky stovky eur, ide o podvod

POPRAD / Policajti pod Tatrami obvinili jedenásť mužov z prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny. Jeden z nich prijal rôzne sumy peňazí a za ne zaobstaral ukrajinské vodičské preukazy. Obvinení s nimi jazdili na slovenských cestách. Skúšky na Ukrajine neabsolvovali.

Muž, ktorý vodičáky zohnal na Ukrajine mužom tvrdil, že s nimi môžu jazdiť aj na Slovensku. Zaplatili za ne nemalé peniaze. "Ja som zaplatil 250 eur. Som nevedel, že to je falošné," uviedol jeden z obvinených. 

Obvineí muži majú vodičáky, ale na skúškach nikdy neboli. Svorne ale tvrdia, že jazdiť vedia. "To ovládam. Keby nie, tak nesadnem do auta a nebudem ohrozovať cestnú premávku," dodal jeden z nich. 

Prečo teda neabsolvovali skúšky v autoškole keď jazdiť vedia? "Niečo prečítam a iné mám na mysli," hovorí jeden z obvinených. Nemá ale problém s čítaním alebo písaním. Jeho myšlienky podľa vlastných slov patria rodine. 

Skvelá ponuka

Muži sa necítia byť vinní. Vraj ponuka bola skvelá. "Keby ste prišli za nami a ponúkali to, tak by sme vám dali osemsto alebo tisíc eur," hovorí obvinený. 

Najviac vodičov s falošnými vodičákmi zadržali v popradskom okrese, niekoľko aj v kežmarskom. "Popradskí policajti obvinili osem osôb z prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny. Ďalšie tri osoby z rovnakého trestného činu obvinili aj kežmarskí policajti," uviedol prešovský krajský hovorca Daniel Džobaník. 

Medzi obvinenými je aj muž, ktorý peniaze prijal a vybavoval falošné vodičské preukazy. "Falošné mali byť podklady, na základe ktorých mali byť vyrobené falošné vodičské preukazy. Či boli falošné aj vodičské preukazy, ukáže až expertíza," uviedol Džobaník. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy