Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Zlatých pieskoch zrazilo auto chodca, nehodu neprežil
Zdielať na
Krimi

Na Zlatých pieskoch zrazilo auto chodca, nehodu neprežil

BRATISLAVA / Pred obchodným domom na Zlatých pieskoch zrazil šofér Felície chodca. Nehoda sa stala na ceste von z mesta.

Auto so zvolenskou poznávacou značkou zrazilo 58-ročťného chodca na ceste v strednom pruhu. K zrážke došlo pár metrov od nadchodu pre chodcov. Na mieste nehody bolo vidieť brzdnú dráhu.

Autolekárnička sa nachádzala pri tele. Pravdepodobne sa pasažieri z auta snažili poskytnúť prvú pomoc. Dopravu riadila polícia. Chodec podľa polície utrpel zranenia, ktorým podľahol. 

"Aj napriek upozorneniam polície, pravidelným cestným kontrolám a preventívno-bezpečnostným opatreniam dochádza na cestách Bratislavského kraja k vážnym dopravným nehodám, ktorých účastníkmi a obeťami sú častokrát chodci," uviedla hovorkyňa polície Lucia Miháliková.

"Polícia v tejto súvislosti preto opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a správali sa ohľaduplne. Chodcom ako najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky zdôrazňujeme ich zákonnú povinnosť používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti počas pohybu po vozovke nielen mimo obce, ale aj v obci. Pri prechádzaní cez cestu je nevyhnutné, aby bol chodec obzvlášť ostražitý a na prechod cez vozovku uprednostnil priechod, nadchod alebo podchod. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť," dodala hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy