Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chlapec sa zľakol psa a odskočil do stredu cesty. Zrazil ho nákladiak
Zdielať na

Chlapec sa zľakol psa a odskočil do stredu cesty. Zrazil ho nákladiak

ČABINY / Deväťročný Michal kráčal po kraji vozovky, keď na neho spozna brány zaštekal pes. Zľakol sa tak veľmi, že odskočil rovno do stredu cesty. Netušil, že za ním ide nákladiak naložený hlinou.

Chlapec náhle uskočil do stredu cesty, vodič jeho konanie predvídať nemohol. "Počul som, že čosi buchlo. Ale myslel som, že chlapec sa udrel do bránky," hovorí obyvateľ obce. 

"Malý chlapec sa zľakol psa, ktorý sa rozbehol k bráne jedného z rodinných domov," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová. 

Chlapca previezli do nemocnice v Humennom. "Deväťročný chlapec mal povrchové poranenie hlavy a dolnej končatiny. Bol pri vedomí a záchranári ho previezli do nemocnice v Humennom," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Ľahký otras mozgu

Napriek tomu, že Michal skrížil cestu nákladiaku, vyviazol s ľahšími zraneniami. "Pacient utrpel ľahký otras mozgu. Má viacnásobné odreniny pravej dolnej končatiny a tvárovej časti hlavy," uviedol primár chirurgie v humenneskej nemocnici Róbert Doričko. 

Do domáceho liečenia by mali chlapca prepustiť v najbližších dňoch. "Cíti sa dobre, bolesti hlavy nemá a teší sa domov," dodal Róbert Doričko. 

Polícia bude prípad riešiť v priestupkovom konaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy