Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík kráčal po koľajach s hudbou v ušiach, zrazil ho vlak
Zdielať na

Mladík kráčal po koľajach s hudbou v ušiach, zrazil ho vlak

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V sobotu v skorých ranných hodinách vyhasol na železničnej trati v Liptovskom Mikuláši život mladého muža. Dvadsaťročný Martin išiel podľa rušňovodiča v koľajisku a na ušiach mal slúchadlá. Presné okolnosti tragédie vyšetruje polícia.

Rušňovodič zbadal muža v tmavom oblečení len pár metrov pred vlakom. Na trati bola hustá hmla.

"Zo Štrby som sa mašinkou vracal, keď som v koľajoch zbadal chlapa. Začal utekať, no bolo to pár metrov. Nestihol som už ubrdziť," hovorí rušňovodič.

Nebolo mu pomoci

Zrážke nezabránil. Muž skončil pod rušňom. Mladíkovi sa už pomôcť nedalo. Utrpel viacnásobné devastačné poranenia.

"Pri obhliadke som zistil, že ide o zranenie chodca vlakovou súpravou. Príčinou smrti bolo pohmoždenie hlavy a mozgu," uviedol obhliadajúci lekár Peter Mrlian.

Slúchatká v ušiach

Podľa výpovede rušňovodiča v tomto prípade zrejme nešlo o samovraždu, ale nehodu.

"Polícia zistila, že mal slúchatká na ušiach. Vyzerá to tak, že sa vracal zo zábavy a chcel ísť po koľajach, no už nedošiel," hovorí.

"Rušnovodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Nebohého sme stotožnili ako 20-ročného mladého muža zo Senca. Okolnosti vyšetruje železničná polícia z Vrútok," informovala žilinská krajská hovorkyňa Jana Baloghová.

Odstavená koľaj

Počas dokumentovania miesta tragéédie policajti dočasne odstavili jednu koľaj. Ostatné vlaky prechádzali okolo so zníženou rýchlosťou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy