Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena narazila do vlaku, z auta vyšla po vlastných
Zdielať na

Žena narazila do vlaku, z auta vyšla po vlastných

KOMÁRNO / O veľkom šťastí môže hovoriť 37-ročná vodička z Hurbanova, ktorá v stredu na železničnom priecestí v Komárne narazila do vlaku. Vodička Suzuki nerešpektovala signalizačné zariadenie a vošla na priecestie vo chvíli, keď sa blížil vlak.

Železničné priecestie smerom na mestskú časť Kava je na vyvýšenej časti násypu. Brzdné stopy na asfalte neboli viditeľné. To, že z pravej strany prichádza vlak, zrejme vodička zistila až keď doň vrazila.

Zranila sa ľahko

Náraz poškodil dvere vlakovej súpravy, rušňovodič osobný vlak smerujúci  z Nových Zámkoch do Komárna dokázal zastaviť až po 500 metroch. V tom čase v ňom sedelo asi 15 ľudí.

Náraz osobné auto, pri ktorom doslova vyrazilo motor spod kapoty, odhodil pod násyp, avšak zostalo stáť na kolesách.  Keď na miesto dorazili komárňanskí hasiči, vodička už vychádzala z vozidla, v ktorom boli aktivované všetky airbagy a tak jej predlekársku prvú pomoc poskytli na ceste. Vyviazla len s ľahkými poraneniami.

Cestujúci šli pešo

Vo vlaku sa nikto nezranil, cestujúci sa do cieľovej stanice, vzdialenej od miesta zastavenia pár stoviek metrov, vybrali pešo. Alkohol vodičke nezistili. Obvinili ju z poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Najčítanejšie správy