Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Trestné stíhanie hokejového reprezentanta: Bitka na žiackom florbalovom zápase má dohru
Zdielať na

Trestné stíhanie hokejového reprezentanta: Bitka na žiackom florbalovom zápase má dohru

NITRA / Trojitá zlomenina sánky a vybité zuby. Jednou ranou to údajne spôsobil mládežnícky hokejový reprezentant. 17-ročný Ondrej sa zapojil do bitky na školskom florbalovom turnaji. Na krku má trestné stíhanie, hrozia mu dva roky vo väzení a jeho budúcnosť v národnom tíme je otázna.

18-ročný Bohumír v kaluži krvi, vedľa neho červené vreckovky a vystrašení spoluhráči. Ondrej chlapca udrel iba raz, no poslal ho do nemocnice. Údajne je už po operácii, polícia čaká na lekársky posudok. "Na hracej ploche florbalového ihriska Mestskej športovej haly, teda na mieste verejnosti prístupnom, došlo k prečinu výtržníctva v súbehu s ublížením na zdraví. Polícia okolnosti tohto incidentu vyšetruje, preto nebudeme k doposiaľ zisteným skutočnostiam poskytovať žiadne bližšie informácie," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková. 

Hokejistu odviedla privolaná hliadka na stanicu

Po vypočúvaní ho prokurátor prepustil. Obe školy vydali stanovisko. Zhodujú sa len v jednej veci. Po nedovolenom zákroku nastala šarvátka a v nej Nitran udrel protihráča. Aj naďalej pokračuje v tréningovom procese A-mužstva HK Nitra. Pre televíziu JOJ to potvrdil prezident klubu, Miroslav Kováčik. "Prvý úder dostal do tváre Ondrej Molnár, má roztrhnutú peru. Ondro úder inštinktívne opätoval, na nešťastie neprimeranou silou, čím spôsobil zranenie protihráčovi. Konal neúmyselne, v zápale boja a vo vybičovanej atmosfére. Svoj skutok oľutoval a úprimne sa ospravedlnil," uviedla v stanovisku SŠŠ Nitra

"Po bežnom faule išiel náš žiak na trestnú lavicu a bol napadnutý zozadu hráčom z Nitry, ktorý ho chytil pod krk. Keď chceli tomu naši žiaci zabrániť, rozbehla sa bitka zo strany hráčov z Nitry, aj tých čo sedeli na lavičke. Náš zranený žiak, ktorého si pravdepodobne pomýlili s faulujúcim hráčom, skončil s trojitou zlomeninou sánky a vybitými zubami. Výtržníctvo zo strany hráčov z Nitry pokračovalo ďalej, keď dokopali ešte ďalšieho hráča na zemi," uviedlo v stanovisku Gymnázium Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. O druhom incidente hovoria podľa informácií televízie JOJ aj očití svedkovia. "Slovenskí reprezentanti, ktorí sa ukazujú v rámci takýchto vecí, by sa mali v prvom rade vedieť chovať, vedieť správať. Mali by byť v prvom rade určitým vzorom," vyjadril sa prezident Slovenského zväzu florbalu, Martin Kopejtko.

Žiadny zväz nemá na potrestanie hráčov páky

Turnaje organizujú na krajskej úrovni samotné školy. Na podobných podujatiach sa často stretávajú profesionálni hráči s chlapcami, ktorí si na zápas odbehli z matematiky či chémie. "My ako zväz určite neobmedzujeme to, aby takýto hráči športovali," dodal Martin Kopejtko.

Jedným skratom si Ondrej pravdepodobne vážne poškodil kariéru. Hrozia mu dva roky väzenia. Do konfliktu sa navyše zapojil aj už draftovaný Adam Sýkora. To všetko prišlo necelé tri týždne pred najväčším juniorským podujatím roka. 26. decembra štartujú majstrovstvá sveta v Kanade. "O spomínanom incidente vieme. Aktuálne zhromažďujeme informácie, následne ich vyhodnotíme a v dohľadnej dobe k danej veci zaujmeme konkrétne stanovisko," vysvetlil hovorca SZĽH, Peter Jánošík. O vyjadrenie TV JOJ požiadala aj Ondreja Molnára a Adama Sýkoru. Do uzávierky vysielania ale neodpovedali. 

Súvisiace články