Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Oslava vysvedčenia sa skončila drámou. Študent (16) padol zo skaly v Nitre
Zdielať na

Oslava vysvedčenia sa skončila drámou. Študent (16) padol zo skaly v Nitre

NITRA / Zo skaly v nitrianskej časti Kalvária sa včera podvečer zrútil 16 ročný chlapec. Pri zásahu v ťažko dostupnom teréne museli záchranárom pomáhať aj hasiči.

Stredoškolák, spadol do rokliny mal však šťastie, že pád stlmil hustý porast. Kamaráti hneď zavolali pomoc. Mladík, bol zranený v ťažko dostupnom teréne ratovali ho hasiči a aj záchranári. "On si sadol prevážil dozadu a padol," povedal kamarát zraneného.


Na mieste čakal aj vrtuľník, ak by sa chlapca nepodarilo vyniesť z lesa na nosidlách. Napokon ho záchranári previezli do nemocnice sanitkou. "Z miesta zásahu sme zraneného preniesli na nosidlách k vrtuľníku," uviedol veliteľ zásahu Juraj Šinkora. "Pacient, bol k nám privezený s mnohopočetnými poraneniami. Jeho zdravotný stav si nevyžaduje operačné riešenie. Jeho stav ja stabilizovaný," informovala hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Timková.

Podľa obyvateľov Nitry, ktorí Kalváriu navštevujú pravidelne, miesto na ktorom chlapec spadol je obľúbeným pre partie mladých a často sa tam stretávajú. Polícia zisťuje aj to či chlapec na skale s kamarátmi popíjal. Bola mu odobratá krv na zistenie alkoholu. "Bolo prijaté trestné oznámenie za trestný čín ublíženia na zdraví, ktoré je v štádiu vyšetrovania," skonštatovala policajná hovorkyňa Viktória Borloková.

Okoloidúci zachránil život Slovenke v Prahe. Tá sa stala obeťou domáceho násilia. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy