Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obvinený z vraždy sestry vo väzbe
Zdielať na

Obvinený z vraždy sestry vo väzbe

NITRA / Šesťdesiatdeväťročný dôchodca, ktorý zavraždil svoju 75-ročnú sestru sa postavil pred súd v Nitre. Na neverejnom pojednávaní rozhodovali či sa muž dostane na slobodu alebo zostane vo väzbe. Ján v stredu pripravil sestru o život sekerou.

Muža policajti s putami na rukách pred súd doviedli krátko pred 14-tou hodinou. Ján, oblečený v teplákoch, pôsobil už na prvý pohľad nervóznem čo aj sám priznal. Povedal, že so sestrou mali dobrý vzťah, ale do reči mu veľmi nebolo. "Je mi tu ľúto, nechajte ma, som nervózny," povedal.

Po vyše hodine sudkyňa rozhodla, že muž poputuje do väzby. Pri odchode zo súdu to vyzeralo tak, že Ján je nahnevaný. Tvár si po celý čas zakrýval. K vražde na lavičke pred rodinným domom došlo v stredu popoludní. Podľa polície Ján na sestru zaútočil sekerou dvomi ranami do hlavy. Nehybné telo ženy objavila ich sestra, ktorá prišla domov z cintorína.

Ján sa potom ukryl v pivnici, pred políciu sa snažil utiecť, ale na mieste ho zadržali. Za tento čin hrozí dôchodcovi 20 až 25 rokov za mrežami. Podľa susedov motívom mohli byť peniaze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy