Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Košičanov čakajú dopravné obmedzenia. Tieto zastávky MHD nevyužívajte
Zdielať na

Košičanov čakajú dopravné obmedzenia. Tieto zastávky MHD nevyužívajte

Archívna reportáž

KOŠICE – Košičania sa budú musieť od pondelka pripraviť na nové dopravné obmedzenia. Začína sa s rekonštrukciou troch zastávok MHD a opravou povrchu vozovky na časti Národnej triedy. Informoval o tom v piatok v tlačovej správe magistrát mesta Košice.

V spolupráci s Dopravným podnikom mesta Košice boli v priebehu soboty opätovne sprevádzkované už zmodernizované autobusové zastávky Železníky na Gemerskej ulici, Stará nemocnica na Rastislavovej ulici a zastávka Zupkova na Triede arm. gen. L. Svobodu. Zastávky budú v nasledujúcich týždňoch ešte dopĺňať informačnými tabuľami. V pondelok ráno sa začne s rekonštrukciou posledných troch autobusových zastávok košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Rekonštruovať sa budú v rámci projektu Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov. Pôjde o zastávky OD Mier smer Národná Trieda a Amfiteáter, OD Mier smer Hypermarket Tesco a zastávku Amfiteáter smer Nová nemocnica na Triede SNP. Plánované stavebné práce a rozmiestnenie dočasných zastávok si vyžiadajú dopravné obmedzenia na komunikácii Hlinkova a Festivalové námestie do konca júla 2019. Pre cestujúcu verejnosť budú po dohode s Dopravným podnikom mesta Košice zriadené dočasné zastávky.

Pre opravu povrchu vozovky bude čiastočne uzavretá od križovatky Hlinkova – Národná trieda, v úseku Národná trieda – Vodárenská – Kostolianska cesta. Práce budú rozdelené do dvoch etáp, predpokladaný termín ich celkového ukončenia je prvá polovica mesiaca jún.

Stavebné práce na všetkých zastávkach zahŕňajú úpravu nástupných plôch a pozemných komunikácií, bezbariérový prístup a vybavenie zastávok označníkmi s LED informačnými tabuľami.

Projekt Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov sa týka 29 košických autobusových zastávok. Finančné náklady na projekt predstavujú 987 556 eur, z toho 85 percent tvoria eurofondy, 10 percent spolufinancuje štátny rozpočet, zvyšných päť percent mesto Košice. Modernizácia autobusových zastávok, ktorej ďalšia etapa sa začala 18. februára 2019 rekonštrukciou štyroch autobusových zastávok na Staničnom námestí, by mala byť celkovo ukončená do konca júna 2019.

Košickí vodiči MHD mali v poradí už druhý ostrý štrajk. Najviac sa to dotýka obyvateľov mesta.

Súvisiace články