Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Autobus sa zrazil s autom. Peter na mieste podľahol zraneniam
Zdielať na

Autobus sa zrazil s autom. Peter na mieste podľahol zraneniam

TURŃA NAD BODVOU / V sobotu podvečer sa hlavnom ťahu medzi obcami Turňa nad Bodvou a Drienovec neďaleko Košíc stala tragická dopravná nehoda. Čelne sa tam zrazil autobus s osobným autom, v ktorom sa viezli bratia Peter a Patrik. Devätnásťročný Peter túto zrážku neprežil.

Súrodenci mali namierené do práce, tam už však ani jeden z nich nedošiel. Krátko po 17:00 sa čelne zrazili s autobusom. "Normálne som išiel vo svojom pruhu a naraz z ničoho nič mi vošiel do protismeru," opisuje priebeh nehody šofér autobusu. 

Len pár metrov od zrážky stáli policajti. Pri nehode teda boli ako prví. "S policajtmi sme sa ho snažili vybrať. Vodiča nie ale toho spolujazdca, čo bol. Sme pajsrovali, ale už o chvíľu tu boli hasiči, takže oni v tom pokračovali," pokračuje šofér autobusu. 

"Vodič nejavil známky života, spolujazdec bol pri vedomí, komunikoval, ale bol zakliesnený," informuje veliteľ zásahu Miroslav Hric. 

"Leteckí záchranári si do svojej starostlivosti prevzali 22-ročného spolujazdca, ktorý utrpel zlomeninu stehnovej kosti. Na mieste mu poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie," hovorí PR manažérka a hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková. 

Dvadsaťdvaročného Patrika transportoval do košickej nemocnice vrtuľník. "Po preložení na palubu vrtuľníka bol v stabilizovanom stave letecky transportovaný na kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice v Košiciach," pokračuje Hopjaková. 

V autobuse sa viezlo 7 ľudí, z ktorých dvaja sa pri zrážke zranili. Napriek tomu, že ide o rovný a na prvý pohľad bezpečný úsek cesty, ku smrteľnej nehode tu nedošlo po prvýkrát.

Čo sa teda presne na hlavnom ťahu stalo, ukáže až ďalšie policajné vyšetrovanie. "Polícia udalosť zadokumentovala za prítomnosti znalca z odboru dopravy. V tejto súvislosti vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa KRPZE Jana Mesárová.

Súvisiace články